Haber: Azime Bali

Newroz kutlamaları kapsamında Gaziantep’te Eski Tur Otobüsleri Alanı'nda binlerce yurttaş yöresel kıyafetleri ile baharın gelişini kutladı.

Kadınlar ve gençlerin yoğunlukta olduğu kutlamalara kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra 7'den 70'e binlerce yurttaş katıldı. Newroz coşkusu saygı duruşuyla birlikte daha da arttı. Saygı duruşu sırasında kitle zafer işareti yapıp hep bir ağızdan "Baskılar bizi yıldıramaz", "Her DEM direniş her DEM özgürlük" sloganları attı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve kentte faaliyet gösteren sendikaların bayrakları alanı süsledi.

“Diktatörlerin Sonu Saddam Gibi Olur”

Newroz Tertip Komisyonu adına konuşan DEM Parti Gaziantep Eş Başkanı Mehmet Satan, halkı selamlayarak, Newrozlarını kutladı.

DEM Parti Gaziantep Eş Başkanı Zozan Ayhan, kitlenin Newroz'unu kutlayarak, Newrozun direnişin sembolü olduğunu dile getirdi. Ayhan, kutlamada yaptığı konuşmada, "Onlarca isim değişti ama bu partinin çizgisi değişmedi. Halepçe Katliamının yıldönümüydü. Bütün diktatörlerin sonu Saddam gibi olur" dedi. 

“Ezilenler cevabını sandıkta verecek”

Newroz kutlamalarında konuşan DEM Parti PM Üyesi Mehmet Bozgeyik, tüm halkın Newroz'unu kutlayarak, halkın iradesini gasp edenlerin 31 Mart Yerel Seçimlerinde halk tarafından sandığa gömüleceğini vurguladı.

Ülkede derinleşen ekonomik krize değinen Bozgeyik, halkın yoksulluğa ve açlığa mahkum edildiğini dile getirdi. 

Bozgeyik, "Ezilen tüm halklar, sömürülenler, gençler bu rantçı belediye anlayışını sandığa gömecektir" dedi. Bozgeyik, son olarak birleşik mücadele çağrısında bulunarak, iktidara gereken cevabı vermeye çağırdı.