İstanbul'da yağışların azalmasıyla birlikte kuraklık tehlikesine karşı uyarılarda bulunan Eski İstanbul Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi, sosyal medya hesabından "Kar’dan vazgeçtik, yağmur da yağmıyor. Görülmemiş bir kuraklık ve hava kirliliği yaşıyoruz. Aşırı beton yığınları ve insan kalabalıklarıyla İstanbul’u büyük bir Isı Adası’na dönüştürdük." diyerek durumun vehametine dikkat çekti.

Kış aylarının gelmesiyle beraber kar ve yağmur beklenen İstanbul'da su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları yağışların azalmasıyla alarm vermeye başladı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin verilerine göre, şehirde bulunan barajların doluluk oranlarında yüzde 31.51'e kadar düşüş yaşandı.

Eski İstanbul Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi, sosyal medya hesabından aylardır süren kuraklıkla ilgili uyarılarda bulundu.

"Görülmemiş bir kuraklık ve hava kirliliği yaşıyoruz." diyen Çebi, "Aşırı beton yığınları ve insan kalabalıklarıyla İstanbul’u büyük bir Isı Adası’na dönüştürdük. Ağaç dikilmesi gereken yerlere hala beton binalar dikme gayretleri tam bir akıl tutulmasıdır." diyerek durumun vehametine dikkat çekti.

Çebi'nin paylaşımı şu şekilde:

"Kar’dan vazgeçtik, yağmur da yağmıyor. Görülmemiş bir kuraklık ve hava kirliliği yaşıyoruz. Aşırı beton yığınları ve insan kalabalıklarıyla İstanbul’u büyük bir Isı Adası’na dönüştürdük. Ağaç dikilmesi gereken yerlere hala beton binalar dikme gayretleri tam bir akıl tutulmasıdır."