Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah, Beyrut'ta cuma namazı sonrası dünyaya seslendi. Nasrallah, bu savaştan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi ve "Düşman, ilk günden itibaren Amerika'dan yardım istedi, ki biz daha başlamadık. Gazze'de yaşanan soykırımdan Amerika doğrudan sorumludur. İsrail, uygulayıcı bir araçtır. Batı'nın ve uluslararası toplumun gerçekliğini görelim. Amerika 'Büyük Şeytan'dır. Hiroşima'da, Vietnam'da, Irak'ta, Afganistan'da ve Lübnan'daki katliamların sorumlusu Amerika'dır" ifadelerini kullandı.

Arap dünyasına da seslenen Nasrallah, "22 Arap ülkesi var, hiçbiri Gazze’den bir yaralıyı çıkaramıyor. Acizlik bu noktaya mı ulaştı? Asker, füze göndermiyorsunuz; peki Refah Sınır Kapısını açmaya da mı gücünüz yetmiyor?" diyerek ülkelerin sessizliğine tepki gösterdi.

Nasrallah, konuşmasının sonunda "Biz 8 Ekim'de zaten savaşa girdik" ifadesini kullandı.

Nasrallah'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İsrail işgalcilerine karşı savaşta hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazze ve Batı Şeria halkının büyüklüğünü ve sebatını açıklayabilecek bir kelime yok. Hiçbir Amerikan veya İsrail baskısı irademizi kıramaz.

El Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de yaptığı operasyon, Filistin davasının dünyanın gündemine girmesi için gerekliydi. Aksa Tufanı, Direniş tarafından düzenlenen bağımsız bir harekattı. Operasyonun başarısı, gizliliğine bağlıydı. Bu da gayet anlaşılır ve mantıklıydı. Aksa Tufanı, tamamen Filistin Direnişi'nin yöneticilerinin kararıydı. Hiçbir şekilde bölgesel güçlerin etkisi olmadı. Aksa Tufanı, İsrail'in örümcek ağından bile zayıf olduğunu bizzat İsraillilere gösterdi. Düşman, ilk günden itibaren Amerika'dan yardım istedi, ki biz daha başlamadık.

İsrail, tüm dünyanın gözü önünde kilisleri, camileri, okulları, hastaneleri vuruyor. Şehitlerin çoğu sivil. Buna rağmen, 1 aydır tek bir askeri başarı elde edemediler. Kara harekatıyla birlikte Temmuz Savaşı'nda yaşananların aynısı yaşanmaya başladı. Gazze'de yaşanan soykırımdan Amerika doğrudan sorumludur. İsrail, uygulayıcı bir araçtır. Batı'nın ve uluslararası toplumun gerçekliğini görelim. Amerika 'Büyük Şeytan'dır. Hiroşima'da, Vietnam'da, Irak'ta, Afganistan'da ve Lübnan'daki katliamların sorumlusu Amerika'dır. Tüm bu katliamların hesabını vermelidir.

Bu savaş, diğerleri gibi değil. Bu savaş, ayırt edici bir savaştır. Bu savaştan sonrası, kesinlikle eskisi gibi olmayacaktır ve bu hepimize sorumluluğu üstlenmeyi gerektiriyor.

ABD üslerine saldıracağız, bedel ödeyecekler.

22 Arap ülkesi var, hiçbiri Gazze’den bir yaralıyı çıkaramıyor. Acizlik bu noktaya mı ulaştı? Asker, füze göndermiyorsunuz; peki Refah Sınır Kapısını açmaya da mı gücünüz yetmiyor?

Diyorlar ki, 'Seyyid savaşa gireceğini açıklayacak'. Oysa biz 8 Ekim'de zaten savaşa girdik.

İSRAİL BOMBARDIMANI BAŞLADI

Nasrallah'ın konuşmaya başladığı sırada, İsrail'in Lübnan topraklarına yönelik bombardımanı başladı. Bu sabah İsrail'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ise "Bu çatışmada ikinci veya üçüncü cephenin açılmaması konusunda başından beri çok netiz" açıklamasında bulundu. İsrail'e seslenen Blinken "Sadece Gazze'de değil, Batı Şeria'da da sivillerin korunmasını talep ediyoruz" dedi. Blinken son olarak "Gazze'de statüko (Hamas yönetimi) devam edemez. Ancak İsrail'in de Gazze'nin sorumluluğunu ve kontrolünü üstlenemeyeceğini biliyoruz" diye konuştu.

BEYAZ SARAY: SAVAŞIN LÜBNAN'A YAYILMASINI İSTEMİYORUZ

Beyaz Saray’dan, Nasrallah’ın konuşmasına ilişkin yapılan açıklamada, “Hizbullah, çatışmadan yararlanmaya çalışmamalı. ABD, bu çatışmanın Lübnan’a yayılmasını istemiyor” dedi.