GÜNDEM

Mustafa Adıgüzel: Fırat'ın kenarında vurulan bu iki kuzunun hesabını kim verecek?

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Şanlıurfa’da 2 çocuğun silahlı çatışma sırasında ölümüyle ilgili “Çocuklar ve masum insanlar taraf olmadıkları kurşunlarla can veriyor. Oyun parkındaki kaykayda bile çocuklar ölüyor. Dicle'nin kenarında kuzuyu bir kurt kapsa hesabı bizden sorulur denilen coğrafyada Fırat'ın kenarındaki bu iki kuzunun hesabını kim verecek?” dedi.

Loading...

Abone Ol

CHP Ordu Milletvekilli Mustafa Adıgüzel, bugün TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Şanlıurfa’da silahlı kavganın ortasında kalan 2 çocuğun ölümünü gündeme getirdi. Adıgüzel, şöyle konuştu:

“Dün Şanlıurfa'da okulundan evine gitmek için servis minibüsünde bekleyen iki yavrumuz tarafı olmadıkları bir silahlı çatışmanın ortasında kaldılar ve hayatlarını kaybettiler. 14 de yaralı var. Sadece bu yılın ilk 8 ayında ve sadece basına yansıyan 25 çocuk kaza kurşunuyla değil katil kurşunlarla hayatını kaybetti. Yüzlercesi yaralandı ve sakat kaldı. Peki sorumlusu kim? Şanlıurfa Valisi yayın yasağı koymuş, yayın yasağı koyacağına silah yasağı koy. Valiler silah ruhsatı dağıtıyor. ‘Hiç işleri bakanı’ kendi görevi dışında her yerde, okul güvenlik görevlileri görevlendirme bekliyor ciddi güvenlik açığı var Milli Eğitim Bakanı oralı bile olmuyor. Ya biz milletvekilleri? Bir kanun teklifi verdim 4 yıldır orada duruyor. Çocuklar ve masum insanlar taraf olmadıkları kurşunlarla can veriyor. Oyun parkındaki kaykayda bile çocuklar ölüyor. Dicle'nin kenarında bir kuzuyu bir kurt kapsa hesabı bizden sorulur denilen coğrafyada Fırat'ın kenarındaki bu iki kuzunun hesabını kim verecek?