Muğla Valiliği, “1 Eylül Dünya Barış Günü” sebebiyle yapılacak etkinlikler ile kutlama programlarının yasaklandığını duyurdu.

Muğla Valiliği, “1 Eylül Dünya Barış Günü” sebebiyle yapılacak çeşitli eylem ve etkinlikler ile kutlama programlarını yasakladı.

PANDEMİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Valilik tarafından yapılan açıklamada, gerçekleşecek etkinliklerin il genelinde düzenlenmesi durumunda, pandemi sürecinde alınan tedbirlerde aksaklığa yol açacağı, ayrıca yapılacak olan eylem ve etkinliklere katılımcı şahıslar ile vatandaşların veya kolluk kuvvetleri arasında istenmeyen sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği kaydedilerek, şu açıklama yapıldı: “İlimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlükleri ile genel asayişin korunması amacıyla, mülki idare amirliklerinin uygun göreceği sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılacak diğer etkinlikler hariç olmak üzere; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A ve 11/C maddeleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri hükümleri doğrultusunda, bu kapsamda yapılabilecek olan umuma açık alanlarda, toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çelenk koyma, stant açma, oturma eylemi, imza toplama, bildiri, broşür dağıtma, toplanma, konvoy oluşturma, zincir oluşturma, anma vb. her türlü eylem ve etkinlikler, 01.09.2020 Salı günü (1 gün) süre ile ilimiz mülki sınırları içerisinde (il merkezi ve ilçelerimiz ile Jandarma bölgeleri dâhil olmak üzere Muğla coğrafi sınırları içerisinde) yasaklanmasına karar verilmiştir.”