Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illeri de etkileyen iki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları için Hatay’a giden Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Süral ailesi ile birlikte toplam 15 kişiyi enkazın altından sağ çıkardı. Çöken Efe Apartmanı’ndan yaklaşık 24 saat sonra kurtarılan Hatice Şeren, "Benim hiçbir yerimde hasar yok, burada kalıp annemin babamın çıkmasına yardımcı olayım" dedi.

Kahramanmaraş’ta dün meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan iki büyük depremin ardından teyakkuza geçen Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Hatay’daki çalışmalar kapsamında 15 kişiyi enkazın altından sağ olarak çıkarırken; Süral ailesini de yaşama bağladı. Hatay Armutlu Mahallesi’nde çalışmalarına devam eden ekiplerin müdahalesi ile Süral ailesi depremden yaklaşık 26 saat sonra enkazın altından çıkarıldı. 3-4 yaşlarındaki Alparslan Süral, anne Yaprak Süral ve baba Fırat Süral enkazın altından sağ olarak kurtulurken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Ekipler, Behiye Semerci ve iki kızı Hediye Semerci ile Nursel Semerci’yi de sağ olarak kurtardı. Enkazın altından 31 yaşındaki Selen Reyhan’a sağ olarak ulaşıldı. Kurtarılan diğer yurttaşların kimlik bilgilerine ise henüz ulaşılamadı.