Mısır Dışişleri Bakanlığından, 4 aylık karadan işgal sürecinin ardından 7 Nisan'da Han Yunus'tan çekilen İsrail ordusunun geride bıraktığı toplu mezarlarla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "21. yüzyılda tüm dünyanın, uluslararası kuruluşlar ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) gözü önünde uluslararası hukukun ve insani değerlerin bu derece pervasız bir şekilde ihlal edilmesinin üzücü ve utanç verici olduğu" ifade edildi.

İsrail'in Gazze'de uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuka yönelik mükerrer ihlallerinin kınandığı açıklamada, uluslararası toplumun bu ihlallerin durması için derhal müdahale etmesi ve bunları işleyenlerin hesap vermesi için gerekli soruşturmaları açması gerektiği kaydedildi.

Batı Şeria'da son haftalarda yaşanan öldürme, yıkım ve şiddet olaylarının da en az Gazze'dekiler kadar tehlikeli ve pervasızca olduğu kaydedilen açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin İsrail askerlerinin koruması altında Filistinli sivillere ve mülklerine yönelik saldırılarına son verilmesi gerektiği belirtildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, bugün Nasır Hastanesi kompleksindeki toplu mezardan çıkarılan 73 kişi ile cuma gününden bu yana toplam 283 Filistinlinin cesedine ulaşıldığı ifade edilmişti.