Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Mattia Ahmet Minguzzi'nin öldürülmesine ilişkin davayla ilgili kamuoyunda yer alan "katile engelli raporu verildi" iddiasının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ'NDEN AÇIKLAMA

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların kamuoyunu manipüle etmeye ve devlet kurumlarını itibarsızlaştırmaya yönelik bir dezenformasyon kampanyasının ürünü olduğu belirtildi.

Açıklamada, Adli Tıp Kurumunca 7 Mayıs tarihinde düzenlenen rapordaki tespitlere yer verildi:

Sanığın "nitelikli kasten adam öldürme fiilinin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu" tespit edilmiştir.

Bu bilgi doğrultusunda, failin Türk Ceza Kanunu uyarınca cezalandırılmasına engel teşkil edecek herhangi bir psikolojik veya fiziksel eksikliğinin bulunmadığı aktarıldı.

AVUKATIN SUNDUĞU BELGE ENGELLİLİK RAPORU DEĞİL

Açıklamada, sanık avukatı tarafından dosyaya sunulan belgenin, cinayetten önce alınmış bir "kaynaştırma raporu" olduğu ve "engellilik raporu" niteliği taşımadığı ifade edildi.

DMM, dolayısıyla failin ceza ehliyetini ortadan kaldıran bir durumun olmadığı sonucuna varıldığını belirtti.

Son olarak, "Sosyal medyada dolaşıma sokulan iddialar asılsızdır ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Halkı yanıltıcı bilgileri alenen yayma fiili, Türk Ceza Kanunu'nun 217/A maddesi kapsamında suçtur. Devlet kurumlarını ve yargı organlarını hedef alan asılsız paylaşımlara itibar edilmemesi önemle rica olunur" ifadeleriyle uyarı yapıldı.