Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP'yi hedef aldı. Cinayetin MHP ile ile alakası olmadığını savunan Yalçın, "CHP'nin, partimizle alakası bulunmayan bir menfur cinayeti günlerdir diline dolaması, PKK'nın siyasi acentesiyle iş tuttuğunu gözlerden uzaklaştırma çabasının bir parçasıdır" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yazılı açıklamasında, CHP'nin yerel seçimlerden sonra "sağduyu, itidal ve dengeyi büsbütün yitirdiğini, İnönü döneminin tehlikeli siyaset oyunlarını taklit sürecine girdiğini,  yerel seçim sonuçlarının CHP yönetimini "şımarttığını", "gözlerini kararttığını" savundu.

Sinan Ateş cinayeti ile ilgili CHP'yi hedef alan Yalçın şu ifadeleri kulllandı:

"CHP'nin, partimizle alakası bulunmayan bir menfur cinayeti günlerdir diline dolaması, PKK'nın siyasi acentesiyle iş tuttuğunu gözlerden uzaklaştırma çabasının bir parçasıdır. Buradan CHP yönetimine açık açık sesleniyoruz. Eğer sözünüzün eriyseniz, eğer ciddiyseniz, iftira ve haksız isnat yerine, hukuk yolunu işletiniz. Adliye önlerinde kuyruk olup adalete müracaat ediniz. Temcit pilavı gibi ısrarla kamuoyu gündeminde tuttuğunuz cinayetle ilgili elinizde ne belge, ne bilgi varsa mahkemeye ulaştırınız. Laf kalabalığı yapmayınız. Tribünlere oynamayınız. Hepsinden de önemlisi, Sayın Genel Başkanımızın yaman sorularını bir an önce cevaplayınız."

Yalçın, siyasetteki "yumuşama" tartışmalarına dair ise "Normalleşme önce hesaplaşma daha sonrada helalleşme ile mümkündür. CHP, PKK ve FETÖ ile hesaplaşıp, Türk Milleti ise helalleşebilecek midir?" dedi