Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve farklı kitaplarla buluşmalarını sağlamak amacıyla kenti gezen ‘Kitobüs’, iki gün boyunca Çay Mahallesi İlkokulu’ndaki öğrencilere hizmet verdi. 

Projeyle birlikte öğrencilere kütüphane kuralları, kütüphanenin faydaları ve kütüphane hizmetleri hakkında bilgi verdiklerini kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi kütüphane görevlisi Sinem Sümen, şunları söyledi:

“Gittiğimiz okullarda çocuklarımıza çocuk kitaplarından, öğretmenlerimize de kültür yayınları kitaplarımızdan hediye ediyoruz. Gezici kütüphanemizde olan kitaplarımızı okuyanlar, bizim merkez kütüphanemize de gelip diğer kitaplardan alıyorlar. Bunun çocuklarımıza çok katkısı oluyor. Okudukları kitapları arkadaşlarıyla da paylaşmayı biliyorlar. Kütüphane görmeyen, kitap okumayan çocuklarımız var. Onlara kitapları veriyoruz ve çok mutlu oluyorlar. Bizim amacımız, yaş sınırı olmaksızın bütün çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak. Gezici kütüphanemiz her zaman onların emrindedir.”

Proje kapsamında, Türk ve dünya klasikleri ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen kitaplar, ilköğretim öğrencilerine ve öğretmenlere hediye ediliyor. Gezici kütüphane, talep olduğunda huzurevi, cezaevi ve kreşleri de ziyaret ediyor.