Mersin Büyükşehir Belediyesi, MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi aracılığıyla; üniversite tercihi yapacak öğrencilere, 5 Ağustos 2022 tarihine kadar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih danışmanlığı hizmeti sunuyor.

Bazı devlet üniversiteleriyle vakıf üniversitelerinin tanıtım stantlarının yer aldığı etkinlikte, üniversite adaylarına başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre tercihlerini doğru yapabilmeleri için ücretsiz olarak destek olunuyor.

YKS tercih danışmanlık günleri hakkında bilgi veren MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi rehber öğretmenlerinden Canan Serin, şöyle konuştu:

“Öğrencilerimiz burada üniversiteler hakkında, bölümler hakkında, seçeceği meslekler hakkında merak ettikleri soruların cevabını bulabilecekler. Öğrencilerimizi, tercih dönemini daha kolay ve rahat geçirebilmeleri adına buraya davet ediyoruz. Merkeze uzak ilçelerimizde yaşayan öğrencilerimiz ise tercih konusunda, kendi ilçelerindeki kurs merkezlerimizde görev yapan rehber öğretmenlerimize danışabilirler.”

Düzenlenen etkinliğin kendisine yararlı olduğunu belirten Nisanur Demir isimli öğrenci ise şunları söyledi:

“Eşit ağırlıkta 4 bin sıralama yaptım. Hukuk yazmayı düşünüyorum. Şimdi öğretmenlerimden fikir alıyorum. ‘Hangi üniversiteler daha iyi’ noktasında araştırma yapıyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere sağladığı bu desteklerden çok memnunum. Sınav sürecinde de çok yararı oldu. Öğretmenler çok yardımcı oldular, şu anda da yardım ediyorlar.” 

YKS tercih sürecinin son günü olan 5 Ağustos’a dek hafta sonu da dahil olmak üzere her gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edeceklerini aktaran MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi yetkilileri, Kongre ve Kültür Merkezi’ne gelemeyen öğrencilerin 0324 616 04 01 numaralı telefon aracılığıyla rehber öğretmenlerden destek alabileceğini bildirdi.