Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Gümüş "Aradan 100 seneden fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen şimdi ülkemizde basın, sosyal medya yasası denilen yeni bir sansür hareketiyle karşı karşıya. Bu yasanın geçmesi durumunda basın kuruluşlarını ve gazetecileri neler bekliyor hiçbirimiz bilemiyoruz. Böylesine geleceği kestirilemeyen bir ortamda büyük bir gayret ve özveriyle işinizi yapmaya devam ettiğinizin farkındayız" dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Türkiye'de sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan ‘24 Temmuz Basın Bayramı ve Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü’ nedeniyle yayınladığı mesajında basının sosyal medya yasası ile yeni bir sansür hareketiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Gümüş'ün açıklaması şöyle:

“Değerli gazeteci arkadaşlarım ve basın emekçisi kardeşlerim, 24 Temmuz, bilindiği üzere ülkemizde 1908 tarihinde basında sansürün kaldırıldığı ve bu nedenle basın camiası tarafından bayram olarak nitelendirilen bir tarih. Ancak gelin görün ki, aradan 100 seneden fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen şimdi ülkemizde basın, sosyal medya yasası denilen yeni bir sansür hareketiyle karşı karşıya. Bu yasanın geçmesi durumunda basın kuruluşlarını ve gazetecileri neler bekliyor hiçbirimiz bilemiyoruz. Böylesine geleceği kestirilemeyen bir ortamda büyük bir gayret ve özveriyle işinizi yapmaya devam ettiğinizin farkındayız. Böyle bir çaba her türlü takdire değer. Sizler, yani kentimizin basın emekçileri olmasa Menteşe’de olan bitenleri halkın öğrenmesi oldukça zor. Belediyemizin hizmet ve faaliyetlerini halka duyurma konusunda her birinizin ne kadar tarafsız davrandığını çıkan haberlerden görmekteyiz. Bunun için de sizlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra da, şeffaf belediyecilik anlayışımızın gereği olarak sizlerle olan diyaloğumuzu güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hepinizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramını kutluyor, bundan sonraki 24 Temmuzlarda basın ve sansür kelimelerinin asla bir arada kullanılmamasını temenni ediyorum.”