İstanbul'un Fatih ilçesinde, kullandığı otomobille çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un Türkiye'de başka bir vukuatının daha olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet'te yayımlanan bugünkü "2023 yılından cepte kalanlar" başlıklı yazısında yaşananlara yer verdi.

Terkoğlu'nun aktardığına göre, Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’i öldürmeden önce İstanbul’da bir kadınla tartışıp, ardından kadını takip edip, trafikte sıkıştırmış.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun sebep olduğu ölümde Adli Tıp raporu: Asli derecede kusurlu Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun sebep olduğu ölümde Adli Tıp raporu: Asli derecede kusurlu

Terkoğlu'nun yazısında ilgili bölüm şöyle:

"KAZA MI CİNAYET Mİ?"

İçimizde yaradır. Somali cumhurbaşkanının oğlu Muhammet Hasan Şeyh Mahmut, motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çarpıp öldürdü. Sonra da yargı marifetiyle elini kolunu sallayarak kaçıp gitti. Pek de sorgulamadık. Diplomatik bir aracı neden cumhurbaşkanının oğlu kullanıyor? Böyle “baba malı”na dönmüş kaç diplomatik araç var? Neyse Afrika’da olsa sorardık, burası Türkiye!

Asıl dikkat çeken ise Şeyh Mahmut’un görüntülerde adeta hedef alır gibi kuryeye çarpması. Biraz üstüne düşünce ilginç bir bilgiyle karşılaştım. Bu, Şeyh Mahmut’un ilk trafik hadisesi değildi. Daha önce, İstanbul Ataşehir’de, L.A. isimli bir kadınla tartışmış, ardından takip edip trafikte sıkıştırmıştı. L.A. yaşadıklarını dün gibi hatırlıyordu.

Keşke kurye Göçer ile Şeyh Mahmut arasında olay anından önce bir trafik tartışması olmuş mu bakılsa diye düşündüm. Kamera kayıtlarının geriye doğru taranmasıyla bu olay açıklığa kavuşabilirdi. Dosyayı bilenlerden öğrendim ki maalesef böyle bir araştırma yapılmamış. Olay bu açıdan sorgulanmamış. Böyle bir araştırma belki de kaza sandığımızın bir cinayet olduğunu açığa çıkarabilir."

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud'dan 19 gün sonra gelen taziye telefonu Somali Cumhurbaşkanı Mahmud'dan 19 gün sonra gelen taziye telefonu