Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Yasama Dönemi’nin başlamasına kısa bir süre kala basın kuruluşlarının Ankara Temsilcileri ile bir araya geldi. Son günlerde AKP'li isimler tarafından sık sık gündeme getirilen 'yeni anayasa' başlığına ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, şöyle konuştu: 

“Yeni bir anayasa yapmak, Türkiye’nin boynunun borcudur. Cumhuriyetimizin ikinci asrına yakışan önemli bir adım olacaktır.  Anayasalar millet için yapılır, milletin anayasaları olur, milletin beklentileri olur. Bunları karşılayabilecek bir çalışma olabilir kanaatindeyim. Muhalefete de tavsiyem ön yargısız, reddetmeksizin bu çalışmalara olumlu ve pozitif destek vermeleridir. Bunu yaparlarsa kendileri kazanır."

"BİR TÜRKİYE GÜNDEMİ OLARAK TARTIŞILMALI"

Anayasa, TBMM İçtüzüğü, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Yasası hakkında konuşan Kurtulmuş, "Bu 4 temel hukuk metninin daha demokratik hale getirilmesi, milleti taşıyabilecek bir güce kavuşturulabilmesi de TBMM’nin önemli sorumluluklarındandır.  Anayasa bir siyasi gündem değil, bir Türkiye gündemi olarak gündeme gelmeli, tartışılmalı." dedi.