McDonald’s Türkiye, TFF ile geçen yıl yaptığı anlaşmayla erkek ve kadın A Milli Takımlar ile eMilli takım sponsorluğu 2026'ya kadar uzattı.

McDonald’s Türkiye ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki iş birliğinin sessiz sedasız bitirildi.  Bu gelişmenin merkezinde McDonald’s İsrail’in İsrail askerlerine verdiği desteğe duyulan tepki var. PatronlarDünyası'ndan Necla Dalan'ın haberine göre; uzun süredir ptal ile ilgili görüşmelerin sürüyordu.

İddiaya göre; McDonald’s Türkiye’ye Federasyon’dan iş birliğinin sona erdirilmesine ilişkin bir yazı da gönderilmiş. McDonald’s ile sona erdirilen sponsorluğun yıllık bedeli 20 milyon TL’nin üzerinde olduğu iddia ediliyor.

ANADOLU GRUBU 2022 YILINDA KATARLI ŞİRKETE SATTI

Dünya genelinde 36 bini aşkın restoranı ve 1.8 milyon çalışanı olan McDonald’s, 1986 yılından bu yana Türkiye’de faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’deki ilk restoran Ali Vardar tarafından Taksim’de açıldı.

Tuncay Özilhan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Anadolu Grubu'na bağlı olarak faaliyet yürüten McDonald's Türkiye, Mayıs 2022’de Katarlı Kamal Saleh Al Mana’ya ait Boheme Investment isimli şirkete satıldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen bilgilendirmede, satışın 54 milyon 500 bin dolar karşılığında gerçekleştiği belirtildi.