Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi, online toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik baskıların devam ettiğini belirten Abdi, “Halkımız ve altyapı sistemlerimiz hava saldırılarıyla hedef alınıyor. Şu ana kadar daha ziyade sivil hayat etkilendi. Altyapının vurulması da sivil hayatı son derece kötü etkiliyor” dedi.

 KARADAN SALDIRI ÖNGÖRÜLÜYOR

 Uluslararası Koalisyon ile ortak çalışma yürüttüklerini aktaran Abdi, “Şu anda süren hava saldırıları nedeniyle IŞİD’le mücadelemize bir ara vermiş durumdayız. Türk yetkililerin açıklamalarına ve istihbarat bilgilerimize bakılırsa, yakın zamanda bir kara saldırısının da başlayacağını öngörebiliyoruz. Topraklarımızı savunmaya hazırız” diye belirtti.

  ABD VE RUSYA’DAN ONAY BEKLENİYOR

 “Türkiye, ABD ve Rusya’dan olur bekliyor. Eğer güçlü bir itiraz görmezlerse, her an saldırabilirler” dedi. Rusya’nın tutumuna dair ise Abdi, “2019 anlaşmasına uyulmasını talep ettik. Biz de bu anlaşma dahilinde söylediklerimizin arkasında olduğumuzu belirttik” dedi.

'IŞİD’LE BAĞLANTIYI ORTAYA ÇIKARDIK’

İstanbul patlamasıyla ilgili soruya Abdi, “Öncelikle bizim Taksim patlamasıyla bir alakamız olmadığını belirtiyorum. Soruşturmaya da elimizden geldiğince yardımcı olmak isteriz. Şu ana kadar bu konuya ilişkin verilen tüm bilgiler Türkiye medyası tarafından verildi. Bu bilgileri biz de takip ettik. Söz konusu kişinin ailesini araştırdık. Tüm ailesinin IŞİD’le bağlantısını ortaya çıkardık. Bilal Hassan diye birinin SDF ile ilişkisi olduğunu iddia ettiler. Bizim böyle bir kişiyle bir bağlantımız yoktur ve bu konuya ilişkin de yakın zamanda bir rapor yayınlayacağız” ifadelerini kullandı.