Farklı dil ve dinden vatandaşların huzur içinde bir arada yaşadığı "hoşgörü kenti" Mardin'de Polisevinde düzenlenen bayramlaşma programına Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz ile Süryani cemaati mensupları ve Yezidi vatandaşlar da katıldı.

Vali Tuncay Akkoyun, AA muhabirine, Ramazan Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Birlik ve beraberliğin şehri Mardin'de bütün vatandaşlarla bir arada bayramı kutladıklarını ifade eden Akkoyun, şunları kaydetti:

"Süryani ve Yezidi vatandaşlarımızın da katılımıyla birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde bayramlaşma programımızı gerçekleştiriyoruz. Ramazan Bayramı'nın ülkemize, şehrimize, gönül coğrafyamıza ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Rabb'im birliğimizi ve beraberliğimizi artırsın inşallah. Bayramın, dünya coğrafyasında zulüm gören başta Gazze olmak üzere bütün Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zulmün ve sıkıntıların giderilmesine de vesile olmasını diliyorum."

Bayramların birlik ve beraberlik için önemli olduğunu dile getiren Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, şunları söyledi:

"Birlikteliğimizi, hoşgörümüzü sevgimizi, saygımızı pekiştiren en önemli günlerdir, bayramlar. Mardin'de Müslüman, Hristiyan ve diğer dinlere özgü bayramların ruhani anlamda bizleri motive ettiğini görüyoruz. Gördüğünüz gibi güzel bir atmosfer var. Bu atmosfer, değişik dinlerden, dillerden, kültürlerden oluşan insanların bir araya gelmesi durumu. Maalesef sağımızda solumuzda hoşgörüsüzlükler ve savaşlar var. Bu savaşların ve hoşgörüsüzlüklerin bir an önce bertaraf edilmesine mübarek Ramazan Bayramı'nın vesile olmasını diliyoruz."

Kendilerinin de oruçta olduklarını aktaran Özmen, "Hem ramazan ayı orucu hem de bizlerin orucu çakıştı. Burada Ramazan Bayramı'nı kutladık. Hayırlısıyla önümüzdeki günlerde Paskalya Bayramı'nı kutlamış olacağız. Dolayısıyla bu bayramlar Mardin için önemli. Herkesin birliğini, beraberliğini güçlendiren mevsimlerdir." ifadelerini kullandı.