dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem isimli programa Gazeteci Hülya Kılınç konuk oldu. Kılınç, Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın son yolculuğuna uğurlandığı sırada CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yapılan provokasyonun detaylarını anlattı.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ile röportaj yapan Kılınç, "Provokasyonun sabah saatlerinden bile olacağı belliydi. CHP Manisa İl Gençlik Örgütü'nden kişiler, cenaze öncesi belli bir grubun toplandığı ve sadece onlara özel kumanya dağıtıldığına şahit oldu. Provokasyona karşı yapılan şikayete Gençlik Örgütü üyeleri de şahit olarak yazıldı" dedi.

CHP Manisa İl Başkanı Özalper: Provokatörlere kumanya bile dağıtılmış!  CHP Manisa İl Başkanı Özalper: Provokatörlere kumanya bile dağıtılmış! 

Kılınç, Cumhur İttifakı'nın bu provokasyon ile yerel seçime 'ön hazırlık' peşinde olduğunu fakat Manisa halkına bu durumun bir etkisi olmadığını da dile getirdi. Cenazedeki provokatörlerin Ülkücü olduğu iddiasını da Kılınç şu sözlerle anlattı:

"Provoke eden grubun tutumu aileyi çok rahatsız etti. Özel'i oradan götüren Valinin arabası bile tekmelendi. Arkadaşlarımın gözlemlediğine göre, Ülkü Ocakları'ndan geldikleri ifade ediliyor. Bozkurt işareti yapanlar var. Orada insanları tahrik ediyorlar. "