31 Mart yerel seçimleri süreci başladığından bu yana Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek’in pankartlarına yapılan saldırılar yeni bir boyuta ulaştı. Geçtiğimiz günlerde belediye çalışanlarına Ferdi Zeyrek’e ait pankartların söktürüldüğü yere Cengiz Ergün pankartları asıldı. Üstelik Cengiz Ergün’ün pankartların asıldığı demir çerçeveler de Ferdi Zeyrek ekibi tarafından yaptırılmıştı. 


Yerel seçimlere sayılı günlere az bir zaman kalmasıyla siyasette saygı boyutları da sert bir şekilde aşılmaya başlandı. Seçim sürecinde özellikle CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in saldırıya uğrayan pankartları birçok kez gündem olurken; son yaşanan olay “Bu kadarına da pes!” dedirtti. Geçtiğimiz günlerde Manisa Tren Garı karşısında yer alan Ferdi Zeyrek’e ait pankartlar belediye çalışanları tarafından söktürülürken; yerine Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Adayı MHP’li Cengiz Ergün’e ait pankartların asıldığı görüldü. Hem CHP’li adayın pankartlarının söktürülmesi hem de Ferdi Zeyrek ekibinin pankartları yapıştırmak için yaptırdığı demir çerçevelere Cengiz Ergün’ün pankartlarının asılması halk arasında 'zorbalık’ olarak değerlendirilen bu durum büyük tepki topladı. 


MHP’Lİ İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI GÖLGEDE KALDI


Öte yandan geçtiğimiz günlerde MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatıyla diğer adaylarının afişlerinin indirildiği iddialarını yalanlamıştı. Ancak son yaşanan olay Cüneyt Tosuner’in bu açıklamalarını gölgede bıraktı.

 
“BU KADAR ZORBALIĞA ARTIK YETER!”


Ferdi Zeyrek’in pankartlarına yapılan zorbalıkla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Manisa İl Başkanı İlksen Uludağ Özalper ise; “Seçimler bir demokrasi yarışıdır. Adaylar sahaya çıkıp kendilerini ve projelerini özgürce tanıtabilmeliler. Ancak seçim süreci başladığından bu yana, seçimi kaybedeceğini anlayan karşı taraf fütursuzca saldırılarını sürdürmekten vazgeçmiyor. Kamuoyunda da bilindiği üzere adaylarımızın pankartlarına birçok kez saldırılar yapıldı, yerlerinden söktürüldüler. Ancak son yapılan zorbalık “Artık yeter” dedirten nitelikte. Büyükşehir Adayımız Ferdi Zeyrek için yaptırdığımız demir çerçevelerden adayımızın pankartlarını belediye çalışanlarına söktürdüler. Bu da yetmedi, aynı yere, bizim yaptırdığımız demir çerçevelere Cengiz Ergün reklamları asmışlar. Bu siyasi nezaketsizliği ve zorbalığı kınıyoruz. Seçimlere sayılı günler kaldı. Siyasi nezaketten uzak olan bu zorbalara halkımız gereken cevabı 31 Mart’a verecektir. 1 Nisan sabahı özgür bir sabaha, herkesin birbirine saygı duyacağı bir güne uyanacağız” dedi.