Darende’nin Şeyhli Mahalle yolunun bir bölümünün göçmesi ve yetkililerin bu konuda ilgisiz kalmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Şeyhli Mahalle Muhtarı Duran Ortakaya, ilgisizlikten dert yanarken, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan yardım istedi.

"YOL KULLANILAMAZ HALE GELDİ"

Darende ilçesine bağlı Şeyhli Mahallesi’nin ulaşımını sağladığı yol, bölgede etkili olan yağış sonrası çökmeye başladı. Yolun bir bölümü tamamen göçerken, gün geçtikçe kullanılmaz hale geldi.

Muhtar Ortakaya, "Yolun yapılması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Burası mahallemizin tek yolu başka bir yolumuz yok. Benim başkanımdan ricam buraya beton duvar ve yolun üstündeki kayalıkların bir bölümü temizlenmesi. Buradan ben servis çekiyorum mahalleli gelip geçiyor kimseye bir şey olmadan Allah rızası için bu yol yapılsın.  Kimsenin üzülmesini zor durumda kalmasını istemiyorum, sadece yetkililerden bir çözüm bekliyorum" ifadelerini kullandı. Ortakaya, gece saatler yaşana göçük sonrası polis ekiplerinin gelerek şeritle bir bölümünü tedbir amaçlı bant çekerek kapattığını aktardı.

"CAN KAYBINI GÖZE ALARAK BU YOLU KULLANIYORUZ"

Mahalle sakini Mevlüt Özkan da 40-50 yıl önce betonsuz yapılan duvar üstüne yol yapıldığını anlatarak, mahallelerinin tek yolu olan buradan can kaybını göze alarak mecbur her gün gelip zorunda kaldıklarını söyledi. Yetkilerden bu konuya çözüm beklediklerini kaydeden Özkan, "Burası uçurum ve altından nehir geçiyor. İlçemizin en zorlu ve tehlikeli yollarından birisi bizim mahalle yolumuz. Bu göçük olduğunda bir araba veya ağır vasıta olsaydı ne araçtan ne de içindekilerden eser kalırdı. Allah korusun birilerine bir şey olmadan bu yolun yapılmasını yetkililerimizden bekliyoruz" dedi.