ÇEVİRİ: Dokuz8Haber

Mahsa Amini'nin ailesinin avukatı, Amini'nin ölümüyle ilgili titiz ve adil bir soruşturma konusunda ümitli olmadıklarını açıkladı.

Avukat Muhammed Salih Nikbakht, davada Mahsa Amini'nin İran güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü iddiasında bulunacaklarını belirtti

Kürte adı Jina olan Mahsa Amini iki hafta önce ailesiyle birlikte Tahran'da tatildeyken "ahlak devriyesi" tarafından bir minibüse bindirilmiş, iki saat sonra da hastaneye kaldırılmıştı.

Hastanede doktorlar, ciddi kafa travması geçirdiğini gösteren mevcut kanıtlarla birlikte, 16 Eylül günü beyin ölümünü açıklamışlardı.

Avukat Nikbaht; İran devletinin iddialarının aksine  Mahsa'nın sağlığının mükemmel olduğunu ve eğitimine Urmiye Üniversitesi'nde başlamayı dört gözle beklediğini de anlattı. Nikbaht "İran'ın Jina'ın kronik bir hastalığı olduğu yönündeki iddiaları tamamen yalandır ve ciddiye alınmamalıdır. Gözetim alanlarında mahkumların öldürülmesi yeni ve ilk kez Jina'nın başına gelen bir şey değil. Jina Kürdistan'da öldürülseydi gerçekleri çarpıtabilirlerdi ama bu sefer bunu yapamadılar" diye konuştu.

Avukat Nikbakht, ailenin hukuk ekibinin Mahsa'nın ölümünün gerçek nedenini araştırmak için Tahran'daki karar verilen yetkililer yerine bağımsız bir !gerçekleri araştırma komisyonu" talep edeceğini de vurguladı. Nikbaht bu taleplerine rağmen; tatmin edici bir yanıt bulacaklarından ve cinayetin sorumlularının yargılanacağından da çok umutlu olmadığını dile gteirdi. 

Mahsa Amini'nin öldürülmesinden sonra İran'da başlayan gösteriler ise devam ediyor.