Haber:Tunay Aktaş 


Canan Çeviren’in ailesinin avukatı Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi, "Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ikinci defa kararında direnerek sanık hakkında indirimsiz müebbet hapis cezası verilmiştir. Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesine teşekkür ediyoruz. Bize bu ülkede gerçekten adaletin olduğunu yargının olduğunu bize bir kez daha göstermiş oldular. Biz bu kararın artık bozulmaması için elimizden geleni yapacağız. Sonuna kadar adaletin yerine getirilmesi için direneceğiz" dedi.


KADIN CİNAYETİ DAVALARINA EMSAL KARAR 


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör, “Kaçmamış olması,ambulans çağırmasıgerekçeleriyle Yargıtay tarafından 2.kez bozulan Canan Çeviren davasında,Manisa 5.ağır ceza mahkemesinin bugünkü duruşmada önceki kararlarında direnmesi kadın cinayetlerine caydırıcı emsal karar olup, kadın katilleri için de 'nasıl indirim alabilirim' planlarına örnek olmayacaktır” ifadelerini kullandı.


“DARISI TÜM KATİLLERİN BAŞINA” 


Canan Çeviren’in kız kardeşi Serpil Çınar, "Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine çok teşekkür ediyorum. Direnip bizim yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum" derken Kızı Hilal Sultan Kırgöz de bir kadın cinayetine kurban giden ve duruşması 19 Mart’ta görülecek olan anne Zeynep Kırgöz de Canan Çeviren’in ailesine destek vermek için geldiği adliyede, "Darısı tüm katillerin başına. İnşallah adalet yerini bulur" dedi.

Canan Çeviren Mahkeme Önü