Haber: Sabri Kırdar

Olay 8 Mart 2024 günü mahallede elektrik direklerinin sökülmesinden şüphelenen mahalle sakinlerinin dikkatli davranmasıyla açığa çıkarıldı.

İletişim şirketinin 09 Mart 2024 gece yarısı mahalleye tekrar gelerek baz istasyonu inşaatına başladı gece yarısı çıkan gürültüye uyanan mahalle sakinleri gündüz sökülen elektrik direklerinin yerine baz istasyonlarını kamufle eden direklerin dikildiğini fark edince olaya müdahale etti.

Kaçak baz istasyonu yapılmak istenen sokakta bulunan Seda Sitesinde oturan ve site başkanlığı yapan İdris Emektar ve diğer site sakinleri olayı fark edince direkleri diken ve  Vodafone yetkilisi olduklarını ifade eden görevlerinin yanına giderek izinleri olup olmadıklarını sordu, iletişim operatörü görevlileri izinlerini göstermeyince İdris Emektar ve mahalle sakinleri, mahalle muhtarına ve polise haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları inceleme sonucunda iletişim operatörü şirketin mahalleye baz istasyonu yapmak için izinleri olmadığını tespit etti ve bunun üzerine tutanak tuttu. Mahalle Muhtarı, mahalle sakinleri  ve iletişim operatörü görevlilerinin karşılıklı birbirinden şikayetçi olması üzerine Fatih Polis Karakoluna götürülen tarafların ifadeleri alındı. Tarafların ifade işlemi sürerken iletişim şirketinin baz istasyonu inşaatının devam ettiği ihbarını alan polis iletişim operatörü yetkililerini tekrar uyararak inşaatı durdurdu.

BAZ İSTASYONUNA KARŞI İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Olayla ilgili görüştüğümüz mahalle sakini İdris Emektar mahallelerine yapılmak istenen baz istasyonu için izin alınmadığını polise gösterilen belgenin başka bir mahalle için olduğunu, Danıştay’ın okul ve park yakınlarına baz istasyonu yapılmaz kararına da uyulmadığını ifade etti.

İlk olarak elektrik direklerini söktüklerinde şüphelendik diyen İdris Emektar, neden söküyorsunuz diye sorunca elektrik direkleri yenileyeceğiz dediler,  bizim kavşakta çok kaza oluyor sinyalizasyon mu kuracaksınız dediğimizde evet onuda yapacağız dediler ama hepsi yalan olduğu ortaya çıktı çünkü UKOME’ye bu konuda yapılmış bir başvuru yokmuş, onu da öğrendik dedi.

Mahalle sakinleri olarak Konyaaltı Belediyesi’ne konu hakkında bilgi verdiklerini belirten İdris Emektar, belediye görevlilerinin baz istasyonu yapımından haberlerinin olmadığını bize söylediler dedi. Şirket  yetkililerinin baz istasyonu yapmak için izni “Teknoloji ve İletişim Daire Başkanlığından aldık” dediklerini belirten İdris Emektar CK Elektrik AŞ’nin elektrik direklerini GSM operatörlerine kiraya verdikleri duyumunu aldık dedi.  Mahalleliler olarak mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz diyen

İdris Emektar “bunun için mahalleliler olarak imza kampanyası başlattık bugün de konu hakkında Konyaaltı Kaymakamımızla görüşeceğiz” dedi.