Ankara Yıldız Lions Kulübü ve Ankara Köroğlu Lions Kulübu işbirliğinde, 13 Aralık 2021 Pazartesi günü “Dünden bugüne kalp damar hastalıkları: Önlemek Mümkün Mü?” konulu ücretsiz bir seminer düzenlenecek. Zoom üzerinden yapılacak ve 20.30’da başlayacak olan seminere, top öğrencilerinin yanı sıra konu ile ilgili bilgi edinmek isteyen tüm yurttaşlar katılabilecek. Seminere katılım için öncesinden www.yildizlions.org adresinden başvuru yapmak gerekiyor.

"KOLESTROL GERÇEĞİ" ADLI KİTAP HEDİYE EDİLECEK

TOBB ETÜ Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş’ın katılımı ile gerçekleştirileceği belirtilen seminerin, 20.30’da başlayacağı, 21.30’da soru cevap şeklinde devam edeceği ve 22.30’da ise sonlanacağı belirtildi.  Ankara Yıldız Lions Kulübu Kurucu Başkanı Aslıhan Yazan Ilgar ve Ankara Köroğlu Lions Kulübü Başkanı Serap Bağcı, seminere katılan 15 kişiye, Bozbaş’ın “Kolesterol Gerçeği” isimli kitabının da hediye edileceğini hatırlatırken, tüm yurttaşların katılımını beklediklerini belirttiler. 

PROF. DR. BOZBAŞ: "HALK DİLİ İLE İFADE ETMEYE ÇALIŞACAĞIM"

Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, seminerde kalp damar hastalıklarının tarihçesinden bahsedeeceğini ve hastalığa neden olan etkenleri aktaracağını söyledi. Bozbaş, şu bilgiler verdi: "Çağımızın en ciddi sorunu olan bu hastalıktan korunmak mümkün mü? Bu seminer sırasında elimden geldiğince tıbbi terimler kullanmayacağım. Halk dili ile ifade etmeye çalışacağım. Seminer sonunda sizler, bu hastalıktan nasıl korunabileceğiniz hakkında önemli bilgilere sahip olmuş olacaksınız.".