Türkiye'de milyonlarca emekliye 2018 yılından itibaren verilmeye başlanan emekli bayram ikramiyelerine zam geliyor. AKP kulislerinden sızan bilgilere göre verilmeye başlandığı 2018 yılından 2023 yılına kadar emekli bayram ikramiyelerine ne enflasyon oranı ne de yapılan zamlar yansıtılmıştı.

Son 5 yılda sadece 100 lira zam yapılan emekli bayram ikramiyesi tutarları 1100 lira olarak ödeniyordu. Ancak AKP kulislerinden sızan bilgiye göre bu artık değişecek.

Ramazan ve Kurban Bayramı dönemlerinde emeklilere ödenen 1100 lira emekli bayram ikramiyesi nihayet zamlanıyor. 2018 yılında 1000 lira ile başlayan ikramiyelere geçtiğimiz yıl 100 lira zam yapılmıştı.

2018 yılından beri enflasyon oranlarına göre artış yapıldığında 3 bin 700 lirayı bulması gereken emekli bayram ikramiyelerine bu yıl nihayet zam gelecek. Gerçek Gündem'de yer alan ve AKP kulislerinden edinilen bilgiye göre hükümet emekli ikramiyelerinde büyük bir zam yapmaya hazırlanıyor.

İYİ Parti tarafından Meclis'e sunulan teklife göre her bir bayram için emeklilere 3500 lira ödenecekti. Ancak Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına sunulan bu teklif AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

AKP’li kaynaklara dayandırılan iddiaya göre hükümet TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon rakamlarının üzerinde bir zam yapmaya hazırlanılırken, yeni yılda emekli ikramiyelerinin 2000 lira seviyesine çekmesi bekleniyor.