Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya'nın evli oldukları dönemde Eda Demirci'ye şiddet uyguladığı iddiası, Demirci tarafından bir YouTube canlı yayınında dile getirildi. Küçükkaya ise "İspat ederse her türlü cezaya razıyım" diyerek iddiayı yalanlarken, Küçükkaya'nın avukatları tarafından yapılan açıklamadaysa Demirci'yle Küçükkaya arasındaki boşanma sözleşmesi hatırlatıldı.

FoxTV Haber ve Çalar Saat programının sunucusu İsmail Küçükkaya'nın evli oldukları dönemde kendisini şiddete maruz bıraktığı iddiası daha önce de Eda Demirci tarafından dile getirilmişti. Eda Demirci, İsmail Küçükkaya'nın şiddetine maruz kaldığı iddiasını bir YouTube yayınında paylaştıktan sonra İsmail Küçükkaya'nın avukatından yazılı açıklama geldi. Yazılı açıklama, Eda Demirci'nin maddi ve manevi yaptırımı bilmesine rağmen kamuoyunun karşısına çıktığını gösterdi.

"PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL ŞİDDET GÖRDÜM"

Youtube üzerinden katıldığı bir programda da şiddete yönelik açıklamalarda bulunan Demirci, İsmail Küçükkaya ile geçirdiği evliliği süresince yaşadıklarını anlattı. Demirci, öğretmen olduğu için aşağılandığını, Küçükkaya tarafından çok kez aldatıldığını ve aldatmaları yakalaması halinde de psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğünü ve üzüntüden göğüs kanseri olduğunu iddia ederek, şu ifadeleri kullandı: "Her günüm ayrı bir travmaydı. Şimdi niye konuşmak istedim? Çünkü dava bitti. Işın tedavim de bitti. 'Kadına şiddet çok fazla olmaya başladığı için bir yerde bir ses olabilir miyim?' dedim. Erkek arkadaşının saldırısına uğrayan Mutlu Kaya, İsmail'e seslenmiş, ondan yardım istemiş. O kızın, benim sağlığımı, hayallerimi, doğmamış çocuğumu çalan İsmail'den medet umması... Ekranda 'Kadına şiddet' diyor, 'Bunu yapan dışarıda olamaz' diyor Mutlu Kaya'ya... Bunları duyunca bütün vücudum uyuştu. İsmail, Mutlu için Cumhurbaşkanı'na seslenince şaşırdım. Benim seslenmem lazım. Halen benimle, kanser yaptığı kadınla uğraşacaksa, dava açarsa da mücadelemi veririm."

KÜÇÜKKAYA: "İSPAT EDERSE HER TÜRLÜ CEZAYA RAZIYIM"

Hakkındaki şiddet iddialarını reddeden Küçükkaya, şu ifadeleri kullandı: "Hiç bir şekilde şiddet uygulamadım, kötü muamelede bulunmadım. İddia sahibi iddiasını ispat edebilirse verilecek her türlü cezaya razıyım. İddia sahibinin iddialarını ispat edememesi üzerine kendisinin talebi ile anlaşmalı olarak sonuçlanan boşanma davasından yaklaşık 6 ay sonra asılsız iddialar tekrar gündeme getirilmiştir. Şunun bilinmesini isterim ki, iddia sahibine hiçbir şekilde şiddet uygulamadım, kötü muamelede bulunmadım. Nitekim boşanma dava dosyasında bunlara ilişkin küçük bir delil sunulmamıştır."

KÜÇÜKKAYA'NIN AVUKATLARI DA AÇIKLAMA YAPTI

Demirci'nin şiddet iddialarının ardından, konuyla ilgili Küçükkaya'nın avukatı Nezihe Hıdıroğlu'ndan açıklama geldi. Açıklamada, şiddete yönelik hiçbir yalanlama yer almazken, Demirci'ye verilen tazminat miktarı ve bu tazminatın kamuoyuna konuşması durumunda kaybolacağına yönelik tehdit yer aldı. Avukatların yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Eda Demirci’nin boşanma kesinleştikten yaklaşık 6 ay sonra Youtube’de yayınlanan bir magazin programında Samsun’daki evinde düzenlediği, tasarlanan 2 saat sürdüğü anlaşılan canlı yayın ile müvekkilimin manevi şahsiyetine ve kişilik haklarını zedeleyici iftira boyutunu aşan tutum ve davranışları ve beyanları külliyen gerçek dışı olup bu konuda Eda Demirci hakkında her türlü hukuki ve cezai başvuruların yapılacağı izahtan vareste olup kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur."