Intelligence Front'un sosyal medya hesabından paylaştığı iddia, uzunca bir süredir mülteci ve düzensiz göçmen akını ile karşı karşıya kalan Türkiye'de yeni bir paniğe neden oldu.

Intelligence Front, paylaşımındaki korkutan iddiaları şöyle sıraladı:

- ABD ve İsrail’in 2 buçuk milyon Gazzeliyi tahliye edecek

- ABD ve İsrail bu kapsamda Körfez ülkeleri, Mısır ve Türkiye ile görüştü ve hangi ülkeye kaç Gazzelinin gönderileceğinin belirlendi

- Sonuçta 50 bin kişi Mısır’a, 750 bin kişi Türkiye’ye, 400 bin kişi istenirse çeşitli Arap ülkelerine, 150 bin kişi Suudi Arabistan’a, 100 bin kişi Körfez ülkelerine, 50 bin kişi Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’ya, 50 bin kişi de Batı Şeria’ya gönderilecek ve Türkiye bunun karşılığında en az 30 milyar Dolarlık fon alacak.

ABD ESKİ BÜYÜKELÇİSİ NAMIK TAN TEPKİ GÖSTERDİ

Söz konusu iddiaya ilk tepki, ABD eski Büyükelçisi Namık Tan’dan geldi.

Namık Tan, X'teki paylaşımında, “Türkiye, son yıllarda Afganistan, Suriye ve çeşitli Afrika ülkelerinden kaçan insanların mülteci deposu olmuşken, şimdi de Gazze’den 750 bin kişinin Türkiye’ye gelme ihtimali konuşulmaktadır. Bu durumun uzun vadede Türkiye’nin güvenlik, demografik yapı ve sosyal barış konusunda sorunlar yaşamasına neden olacağı açıktır.” değerlendirmesini yaptı.