Ankara İdare Mahkemesi, Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi için son dakikada "yürütmeyi durdurma" kararını kaldırdı. Dizinin özeti sırasında yayın kesilerek "İslamofobi" belgeseli yayınlanmaya başladı.

Show TV yönetimi bugün saat 17.00'de e-posta ile iletilen mahkeme tebligatının posta yoluyla ulaşması gerektiği için dizinin yayınlanmasına karar verdi. Başta mahkeme kararının bu akşamdan itibaren uygulanması planlanıyordu ancak Show TV yönetimi diziyi yayınlama konusunda fikir birliğine vardı. Mahkeme tebligatı posta yoluyla geldikten sonra karar uygulanacaktı. Pazartesi yeniden gerekli itirazların yapılacağı belirtilse de kanal, lisans iptali riski nedeniyle yayını kesti. 

Ceza nedeniyle 'Kızılcık Şerbeti' 5 hafta yayınlanmayacak.

OYUNCULARDAN TEPKİ

Yayının durdurulmasına dizinin oyuncuları sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Alev rolündeki oyuncu Müjde Uzman, "Önce son dk yasak, sonra tamam yayınlayın, sonra neee alakaysa “İslamofobi” konulu, belgesel demeye dilimin varmadığı bir yayın?? Propagandaya karşıyız deyip üstelik? Hem de zorla, hem de ülke dingonun ahırıymış gibi kararsız kararlarla? Müdahale mi deseydim yoksa! #KızılcıkŞerbeti" sözleriyle tepki gösterdi.

Doğa rolündeki Sıla Türkoğlu, "Her şey şaka gibi ama güldürmüyor" mesajını paylaştı.

'Nursema' rolündeki Ceren Karakoç ise "14 nisan 2023 bugünü de unutmayacagız!!! #KizilcikŞerbeti" dedi. 

NE OLMUŞTU?

'Kızılcık Şerbeti'nin geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bir bölümünde zorla evlendirilen Nursema karakteri, evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atılmıştı. Diziye RTÜK tarafından kadına şiddet sahnesi nedeniyle 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL ceza verilmişti.

Show TV'nin avukatları, RTÜK'ün 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL ceza verdiği dizi için mahkemeye itiraz başvurusunda bulundu. Cezanın iptali için Twitter’da "RTÜKKızılcıkŞerbetineDokunma" etiketiyle kampanya başlatılmıştı. Birçok izleyici ve sanatçı da RTÜK'ün kararına tepki göstermişti.

Yüksek mahkeme geçen hafta 'Kızılcık Şerbeti' hakkında verilen RTÜK kararını yürütmeyi durdurma kararı vermişti.