TOPLUM & YAŞAM

Kırmızı top trafik kazalarına "dur" demek için sahada

Trafik Mağdurlarını Anma Günü'nde, Trafikte Haklarım Derneği ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü trafik mağdurlarını anmak ve trafik güvenliğiyle ilgili farkındalığı artırmak için ortak bir projeye imza attı. Trafik kazası mağdurları ve hayatını kaybedenlerin yakınları sahaya davet edildi, ilk servis atışı "Kırmız Top" ile yapıldı ve BJK oyuncuları #TrafikKazalarınaDurDe etiketiyle paylaşımlarda bulundu.

Abone Ol

Trafik Mağdurlarını Anma Günü'nde, Trafikte Haklarım Derneği ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü trafik mağdurlarını anmak ve trafik güvenliğiyle ilgili farkındalığı artırmak için ortak bir projeye imza attı. Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı, Sigorta Shop Kadınlar 1. Ligi’nin 7. haftasında Fethiye Bahçeşehir Koleji ile Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynadığı karşılaşmada, ilk servis atışı "kırmızı top" ile yapıldı. Karşılaşmaya trafik kazası mağdurları ile yakınlarını kaybedenler de katılırken, BJK oyuncuları derneğin sosyal medyada başlattığı #TrafikKazalarınaDurDe kampanyasına çektikleri videolarla destek verdi.

YASEMİN USTA: "HER YIL SAHADA GÖRMEK İSTERİZ"

Trafikte Haklarım Derneği Kurucu Başkanı Yasemin Usta, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, sevdiğini trafik kazasında kaybetmiş milyonlarca mağdurdan sadece biri olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Tüm trafik mağdurları adına Beşiktaş JK’ya destekleri için gönülden teşekkür ederiz. #TrafikKazalarınaDurDe’mek için Kırmızı Top Sahada. Kırmızı topu her yıl sahada görmek isteriz. Çünkü ülkemizde güvenli trafik kültürünün ne yazık ki yeteri kadar benimsenemediği, kuralların yeterince bilinmediği ve kurallara uymada problem yaşandığı, trafikte saygı ve nezakete istenilen ölçüde ulaşılmadığı görülmektedir. Trafik güvenliği konusunda yaratmak istediğimiz farkındalığa #TrafikKazalarınaDurDe  hashtagiyle spotlarımızı sosyal medya hesabınızdan paylaşarak, kendi farkındalık videonuzu çekerek bize destek olabilirsiniz. Herkesi güvenli bir trafik için kurallara uyarak, uymayanları uyararak #TrafikKazalarınaDurDe’meye davet ediyoruz.Tüm trafik mağdurları adına trafik suçlarına daha caydırıcı cezalar istiyoruz."

TRAFİK KAZASI MAĞDURLARI DA KATILDI

Karşılaşmaya 18 yaşında hatalı sollama yapan aşırı hızlı ehliyetsiz bir sürücü yüzünden kuzenini kaybeden Trafikte Haklarım Derneği Kurucusu Yasemin Usta ve kardeşi Yasin Eyüp Usta'nın yanı sıra küçükken geçirdiği kazada sağ elinden engelli kalan, 2016 yılında şerit ihlali yapan tır sürücüsü yüzünden annesini, 32 yaşında kardeşini , 7 yaşındaki oğlunu ve 2 akrabasını aynı anda kaybeden Serdar Evlin ve oğlu Eren Can Evlin, görme engelli arkadaşını kaybeden Sefa Tepeyurt ve geçtiğimiz aylarda elektrikli scooter ile giderken ters yönde hızla çarpan sürücü yüzünden ağır yaralanan Medeni Sungur da katıldı.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Trafik kazaları dünyada her 24 saniyede 1 can alıyor!<br><br>Trafik kurallarına uyarak can kayıplarının ve yaralanmaların önüne geçmek mümkün❗️<br><br>Güvenli bir trafik için kurallara uyarak <a href="https://twitter.com/hashtag/TrafikKazalar%C4%B1naDurDe?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#TrafikKazalarınaDurDe</a> ✋ <a href="https://t.co/0GbYEWKSi5">pic.twitter.com/0GbYEWKSi5</a></p>&mdash; Beşiktaş JK Voleybol (@Voleybol_Bjk) <a href="https://twitter.com/Voleybol_Bjk/status/1462412983326306308?ref_src=twsrc%5Etfw">November 21, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>