Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıkladığı kira atışlarına getirilen yüzde 25'lik sınır bugün TBMM'de kabul edildi. Karara göre 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerini kapsayacak düzenlemede belirlenen oranın üstünde yapılan artışlar geçerli sayılmayacak.

Ancak kira artışına sınır getiren yasa, uygulanabilirliği konusunda tepkiler aldı. Yasaya tepki gösterenlerden biri de İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ali Kurt oldu.

Kurt, sosyal medya paylaşımında, "Kira artışları için uygulanabilir bir öneri de bulunmak istiyorum. Ülkemizde kira artışları TÜFE'ye göre belirleniyor (Borçlar kanunu 344). Haziran için kira artış oranı yüzde 39.(Ne kadar gerçeği yansıtıyor, o ayrı. Hükümet kira artışlarını %25 ile sınırlayacağını duyurdu. Pozitif, ama davaları artıracağı, yeni krizlere yol açacağı için uygulanamaz" dedi.

Kurt sözlerine şöyle devam etti: "Sadece haziran için enflasyon ile aradaki fark 14 puan. O halde aradaki 14 puan enflasyon farkını devlet versin! Böylece devlet mal sahiplerinin değil kendi kaynağı ile sisteme çözüm bulmuş, kira geliri ile geçinen vatandaşlar enflasyona ezilmemiş olur. Çünkü ülkemizde en önemli yatırım aracı gayrimenkul."