Sancar, sosyal medyadan duyurduğu haberde, "Türkiye siyasetinde yeni bir Güniz Sokak çalışması olduğunu söylemek mümkün" ifadelerini kullandı.

Sancar'ın haberi şöyle:

Dün bir yayında söylemiştim, CHP’nin 7’inci genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir çalışma ofisi hazırlığı başlattı. Ofis için yer arayışında sona gelindi. Çalışma ofisi hazırlıkları içinde CHP’den bazı milletvekilleri de dahil olmak üzere bazı isimler yer alıyor.

Yayın sonrası arayan CHP’li bir isim de ofis için “Burada hem parti içinden hem de siyasetten isimlerle görüşmeler olacak. Bu tarz bir ofis Kemal Bey gibi bir isim için gerekli” dedi. Kendisine “parti içi muhalefet de orada mı olacak?” diye sorduğumda, “Denge açısından bir göz görevi görecektir, ama partinin çıkarlarını aleyhine hele ki yerel seçim öncesi bu tarz bir şeye elbette girişilmeyecek” dedi.

Türkiye siyasetinde yeni bir Güniz Sokak çalışması olduğunu söylemek mümkün. 

GÜNİZ SOKAK NEDİR?

Güniz Sokak, Süleyman Demirel ve eşi Nazmiye Demirel'in ikamet etmiş olduğu Ankara'nın Çankaya ilçesi Kavaklıdere semtinde evinin bulunduğu sokaktır. Süleyman Demirel'in yıllardır ikamet ettiği sokak Türk siyasi literatüründe kendisi ile özdeşleşmiştir. Güniz Sokak denince ilk akla gelen Süleyman Demirel olduğundan, Demirel'i isim vermek istemeden eleştirmek isteyen siyasi rakipleri Güniz Sokak ismini sıklıkla kullanmıştır.