CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuştu. Cumhur İttifakı mensupları tarafından sık sık gündeme getirilen 'yeni anayasa' tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan gerçek anlamda bir sivil anayasa istemiyor. Onun kafasında başka şeyler var. Biz Milliyetçi Hareket Partisi değiliz" dedi. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: 

"Bir Japon atasözü var, pirincin içindeki siyah taşlardan korkma beyaz olanlardan kork diyor. Bunu niye söyledim? Erdoğan, TBMM açılış konuşmasında yeni bir anayasa demokratik bir anayasa yapalım diye konuştu. Erdoğan samimi mi? Gerçekten ülkesini seviyor mu? Erdoğan gerçekten adaletten yana mı? Gerçekten de demokrasiden yana mı? Hayır. Ben de biliyorum. Bu Japon atasözünden yola çıkarak size anayasayı anlatacağım. Düşünce ve kanaat hürriyeti anayasa madde 25,  düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti anayasa madde 26, bilim ve sanat hürriyeti anayasa madde 27. Allah aşkına bana söyler misiniz düşüncesini açıkladı diye hapishaneler dolu ya! Merdan Yanardağ neden içeride, avukatlar neden içeride, 85 yaşındaki emekli paşalar neden içeride? Aydınlar niye içeride? Düşüncelerini açıkladılar diye. Demek ki Erdoğan gerçek anlamda bir sivil anayasa istemiyor. Onun kafasında başka şeyler var. Buradan yola çıkarak milleti nasıl kandırırız arayışı içinde. Ama unutma biz diğer siyasi parti gibi senin önünde biat eden kişilerden değiliz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi değiliz."

"YERLİKAYA'YI TEBRİK ETTİM"

Ankara'da yaşanan bombalı saldırı girişimine de değinen Kılıçdaroğlu, "Teröre karşı durmak görevimiz" dedi. Patlamanın olduğu gün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı aradığını belirten Kılıçdaroğlu, Yerlikaya'yı "uyuşturucu baronları ve çetelerle yaptığı mücadele dolayısıyla" tebrik ettiğini söyledi.