Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, yeni yasama yılının ilk grup toplantısını yaptı. YSP Eş Sözcüsü İbrahim Akın, 1 Ekim'de Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı anımsatarak başta Kürt sorunu olmak üzere toplumsal sorunların barışçıl ve demokratik siyaset zemininde çözülmesi gerektiğine vurgu yaparak "Artık onurlu ve adil bir barışa şans tanıma zamanı gelmiştir" dedi.

Ankara'daki saldırı girişiminin ardından düzenlenen operasyonlara ilişkin konuşan Akın, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Ne yazık ki 2 gündür olağanüstü koşullarda birçok arkadaşımızın gece baskınlarıyla hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasıyla karşı karşıya kaldık. Buradan demokratik siyasete dönük bu müdahaleyi kabul edilemez bulduğumuzu. Ve arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını özellikle istiyoruz."

"DEMOKRATİK SİYASETİN ÖNÜNÜN AÇILMASININ ZAMANI GELMİŞTİR"

"Başta Kürt sorunu olmak üzere toplumsal sorunlarımızı barışçıl ve demokratik siyaset zemininde çözme ihtiyacımız var" diyen Akın, sözlerine şöyle deva etti: 

"On yıllardır güvenlik politikalarıyla ilgili şiddet ve savaş yöntemi hep denendi ve denenmeye devam ediyor. Bu yöntemlerin sorunları çözmediğini artık anlamış olmamız lazım. Artık demokratik siyasetin önünün açılmasının zamanı gelmiştir."

Akın, Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral'ın açıklamalarına ilişkin "Kürt meselesi çözülmedikçe Türkiye halkları bunun ağır bedellerini ödüyor' sözümüzü çarpıtarak 'Türk milleti bedel ödeyecek' denilerek yapılan manipülasyonları kınıyoruz. Bu konuda özellikle Cumhurbaşkanı danışmanı olarak Oktay Saral'ın açıklamalarını ahlaki bulmuyoruz ve kınıyoruz. Bu konuda gerekli her türlü itirazımızı ve hukuki olarak da gerekli çalışmalarımızı yaptığımızı ifade etmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

15 EKİM'DE YAPILACAK KONGREYE ÇAĞRI

Akın, konuşmasında, partisinin 15 Ekim'de 'Özgürlük için Yeniden Buluşma' şiarıyla kongre yapacağını ifade ederek "Kongrenin Türkiye'deki bütün halklar için, özgürlük için, eşitlik için, barış içerisinde demokratik bir hayatta yaşamak için çok önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.