GÜNDEM

Kılıçdaroğlu: Belki bizim eksiğimiz, haksızlıkları geniş kitlelere aktarmak konusunda biraz nazlı olmamız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 10 Büyükşehir Belediye Başkanı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ceza kararı sonrası ilk mesaisinde yalnız bırakmadı.  “Dr. Mustafa Kemal Gavuzoğlu ve Bedriye Gavuzoğlu Vakfı Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni”nde Kılıçdaroğlu ve büyükşehir belediye başkanları İmamoğlu ile programa katıldı.

Abone Ol

Kılıçdroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ekrem başkan konuşurken düşündüm, hangi gerekçeyle siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar. Bana akıllı bir gerekçe söylesinler. Yalova belediye başkanımız burada. Aylardır görevine başlatılmıyor. Bütün bu haksızlıkları biliyoruz. Belki bizim eksiğimiz, haksızlıkları geniş kitlelere aktarmak konusunda biraz nazlıyız. Oysa bunu anlatmalıyız. Bizler ülkemizi seviyoruz. Ama bir ülkenin yöneticileri o ülkeyi yaşanamaz hale getirirlerse bize düşen bir sorumluluk var, halkı aydınlatmak.

"İstanbul'u kaybetmenin acısını yüreklerinde hala hissediyorlar. istanbulun rantına doymadılar bu kadar harama tamah eden bir anlayış nasıl olur da iktidar olabilir. Nasıl olur da bu yapılabilir, aklım almıyor! hep birlikte bu mücadeleyi yapacağız. nereden ve nasıl baskı gelirse gelsin, hep beraber omuz omuza birlikte yürüyeceğiz. kin ve öfke duymadan dayanışma içerisinde yürüyeceğiz. yapılan her haksızlığa karşın azimle yolumuza devam edeceğiz. bazıları yargıç cübbesi giyebilirler hiçbir önemi yok hukukun üstünlüğüne göre karar vermeyen hiç kimse yargıç ve savcı değildir. Onlar göstermeliktir. tarih onlarla ilgili de hükmü verecektir!

"Birilerinin sofrasına oturan yargıcın verdiği karar milletin vicdanında hükümsüzdür.

"Denetlemezeniz namertsiniz dinlemezsiniz namertsiniz bizim allahtan başka verilmeyecek hesabımız yoktur.