BBC Türkçe'de yer alan habere göre Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mdiğer siyasi partileri ziyaret ederek adaylığına destek isteyecek. Bu noktada en merak edilen konu ise AP MHP ve HDP ziyaretinin olup olmayacağı. Parti içindeki ziyaret programına ilişkin öne çıkan görüş ise parlamentoda grubu olan bütün siyasi partilerin ziyaret edilerek, destek istenmesi yönünde. Bu kapsamda AKP ve MHP’den “grup başkanı” düzeyinde randevu istenmesi seçeneği üzerinde duruluyor.

CHP kurmayları, “Şu anda bu seçenekler tartışma, değerlendirme aşamasında. Bazı partiler görüşmek istemiyoruz, diyebilir. O zaman buna göre de tavır alınır” görüşünü dile getiriyor. CHP liderinin HDP ile daha önce de görüştüğüne dikkat çeken parti kurmayları, parlamentoda temsil edilen partilerin ayrımsız ziyaret kapsamında olacağını belirtiyor.

Parlamento dışındaki partilerden hangilerini ziyaret edeceği ise henüz belli değil.

Öte yandan Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un verdiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu parti rozetini çıkarmakla birlikte, seçimlere kadar partisinin başında olacak, seçimden sonra ise oluşan koşullara göre karar verecek:

“Seçimden sonra, Meclis’te partilerin milletvekili ağırlıkları ne olacak, hangi siyasi parti öne çıkacak, Türkiye’nin koşulları ne olacak? O açıdan da hepsi o günkü koşullar içinde değerlendirilir. Bu mutabakat metni o anlamda da Genel Başkan’ın önünü açtı. Bu aslında masadaki liderlerin Kemal Bey’e güven telakki ettiğini de gösteriyor.”