Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaklaşık 2.5 saati bulan görüşmesinin ardından Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhur İtitfakı’na kapıları tamamen kapatan Karamollaoğlu, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı için ise “kazanmasında tereddüt olmayacak birine ihtiyaç var" yorumunu yaptı. Karamollaoğlu, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı konusunda Kılıçdaroğlu ile aynı fikri paylaşarak, "İstanbul, Ankara belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olmasına rıza göstermiyorum. Belediyeleri iktidara teslim etmiş olursunuz" dedi.

"TABANIN DA İTTİFAK EDECEĞİ BİR ADAY"

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, seçimden sonraki geçiş sürecine dair yaklaşımını da detaylı biçimde anlattı. Bu seçimde sistemin değişmeyeceğini, sistemin ancak muhalefetin kazanması değişebileceğini söyleyen Karamollaoğlu, "Herkesin ittifak edeceği, tabanın da ittifak edeceği, seçimde kazanacak bir aday" gerektiğini vurgulayan Temel Karamollağlu, Çünkü sistem değişmeyecek, bu sistemin değişmesi yapılacak olan seçimlerde bugünkü muhalefetin başarılı olması ile mümkün." konuştu.

"DEVRİM MAHİYETİNDE SÖZLER"

Karamollaoğlu, öne çıkan Cumhurbaşkanı adayları arasında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ise övgüyle söz etti. Karamollaoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması dolayısıyla soru işaretleri olduğu" hatırlatılınca, şu yanıtı verdi: "Bu her zaman Türkiye’de gündeme geldi. Bu konu önemsiz diyemeyiz. Ama bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu’nun sergilediği performans her babayiğidin sergileyebileceği bir performans değil. Özellikle de son ifadesi, çok önemli… Muhafazakar dünyayla helalleşmemiz lazım, ifadesi… Bunu CHP Genel Başkanı'nın ifade etmesi, devrim mahiyetinde bir düşünce. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar sergilediği performansta benim söylemlerime ihtiyacı yok, herkes biliyor ve görüyor. Kendisi de çok açık ve net bir şekilde, 'biz eski CHP değiliz' diyor." 

"KILIÇDAROĞLU BU YÜZDEN HEDEFTE"

Temel Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının dindar kesime güven verip vermediği ile ilgili soruyu ise, "Ne kadar bütün kesimleri kapsar ona bir şey diyemem ama bu karşılık buluyor. Bu önemli bir düşünce, önemli bir gelişme bence. Bu itibarın bu şekilde sağlanmasında Sayın Kılıçdaroğlu çok önemli bir rol oynuyor. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu görüyor. Gördüğü için de hedefinde sadece Kılıçdaroğlu var." diye yanıtladı.

"PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ İTTİFAKI"

İçinde bulundukları ittifakı “Parlamenter Sisteme Dönüş İttifakı” olarak adlandıran Karamollaoğlu, "Ben geçen seçimde olduğu gibi, bu seçimde de ittifakın bir koalisyon gibi düşünülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ittifak, bu sistemi değiştirmeye yönelik adımları atacak bir ittifak olacak." değerlendirmesini yaptı.

Gazete Duvar'dan Nergiz Demirkaya'nın röportajının tamamını bu linkten okuyabilirsiniz.