Kanal İstanbul Projesi'nin "Rezerv Yapı Alanı'' içinde yapılan değişiklikle bazı adalara 15 kat imar izni verildiği ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çarpık kentleşmeyle ilgili “İstanbul’a ihanettik ettik” itirafına göndermede bulunarak “Parsellerdeki hissedarların yerleri resen değiştirildi, kişilerin adları da gizlendi. İstanbul'a yine ihanet ediliyor” ifadelerini kullandı.

"BAZI 'ŞANSLI' KİŞİLER"

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre CHP’li Tekin, “Askıya çıkan imar planlarına göre bazı bölgelerden arsa alan bazı ‘şanslı' kişilere 15 kat imar izni çıktı. Araziler birdenbire el değiştirdi” diye konuştu.

Herkese açık olması gereken bilgilerin gizlendiği belirten Gürsel Tekin, “Bazı siyasilere ve şirketlere ayrıcalık mı tanınıyor? Dikey yapılaşmalarla İstanbul'un siluetini bozunlar Kanal İstanbul'u da dikey mimariye döndüler” dedi.

"ACELENİN NEDENİ RANT VURGUNU"

CHP'li Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tartışmalı Kanal İstanbul'a ilişkin tek bir çivi bile çakılmamışken, iktidar tarafından bölgede hızla başlatılan konut projelerindeki acelenin nedeni, yeni bir su yolu yapmaktan ziyade yapı projeleri üzerinden büyük bir rant vurgunu sağlamak olduğu bir kez daha netleşti.”