Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta enkaz kaldırma işinin TOKİ tarafından Sarıdağlar İnşaat şirketi eliyle yürütüldüğü öğrenildi. Tonlarca hafriyat, belediyenin belirlediği alana dökülüyor. Daha önce kamudan çok sayıda ihale aldığını duyuran şirketin, Erzurum Palandöken’e inşa ettiği kayak pisti 2014 yılında çökmüştü. Bingöl ve Hakkari'deki havalimanları, Konya ve Trabzon stadyumları, Çorum'daki TOKİ Konutları gibi kamuya ait pek çok işin ihalesini Sarıdağlar İnşaat kazandı. 

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Hafriyat, belediyenin belirlediği bir alana dökülüyor. Enkaz kaldırma işi TOKİ’nin koordinasyonunda yapılıyor. Ancak edinilen bilgiye göre TOKİ, Kahramanmaraş’ta enkaz kaldırma işini, Sarıdağlar İnşaat firması eliyle yürütüyor. 

Şirket, belediye tarafından belirlenen arazi üzerinde iki ayrı döküm sahası oluşturdu. Enkaz kaldırma işleminin 4 ile 6 ay arasında devam edeceği belirtildi. 

KIŞ OLİMPİYATLARI İÇİN İNŞA ETTİĞİ ATLAMA PİSTİ ÇÖKMÜŞTÜ

25'inci Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları için Erzurum'un Palandöken İlçesi Kiremitliktepe'de yaptırılan Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kuleleri, 2014 yılında çökmüştü. Tesisin 94 milyon liraya mal edildiği belirtilmişti. 2010 yılının sonlarında tamamlanarak 7 Ocak 2011 tarihinde hizmete açılan atlama kulelerinde 15 Temmuz 2014 tarihinde meydana gelen heyelan sonucunda çökme yaşanmıştı.

Erzurum'daki buz pateni pisti de Sarıdağlar İnşaat tarafından yapıldı.

KÜÇÜKÇAMLICA RADYO-TV KULESİ DE AYNI ŞİRKET TARAFINDAN İNŞA EDİLDİ 

İstanbul'daki Küçükçamlıca Radyo ve TV Kulesi de Sarıdağlar İnşaat ve Tic. A.Ş. tarafından inşa edildi. 

İLK HELAL OTEL

Türkiye’de, “Helal Turizm Sertifikası” alan ilk otel olan Antalya Adenya Otel’in de sahibi olan Ahmet Sarıdağ’ın şirketi Sarıdağlar İnşaat’a ait.

Bingöl ve Hakkari'deki havalimanları, Konya ve Trabzon stadyumları, Çorum'daki TOKİ Konutları gibi kamuya ait pek çok işin ihalesini Sarıdağlar İnşaat kazandı. 

 DÜZELTME METNİ:

24.02.2023 tarihli https://www.dokuz8haber.net/kahramanmarasta-toki-adina-enkaz-kaldiran-daha-once-kamudan-pek-cok-ihale-alan-taseron-sirketin-palandokende-yaptigi-kayak-pisti-cokmustu internet sitesinde yer alan “TOKİ sabıkalı şirkete enkaz kaldırtıyor: Palandöken'de yaptığı kayak pisti çökmüştü” başlıklı haberinde “…Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta enkaz kaldırma işinin TOKİ tarafından Sarıdağlar İnşaat şirketi eliyle yürütüldüğü öğrenildi. Daha önce kamudan çok sayıda ihale aldığını duyuran şirketin, Erzurum Palandöken’e inşa ettiği kayak pisti 2014 yılında çökmüştü. Bingöl ve Hakkari'deki havalimanları, Konya ve Trabzon stadyumları, Çorum'daki TOKİ Konutları gibi kamuya ait pek çok işin ihalesini Sarıdağlar İnşaat kazandı. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Hafriyat, belediyenin belirlediği bir alana dökülüyor. Enkaz kaldırma işi TOKİ’nin koordinasyonunda yapılıyor. 25'inci Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları için Erzurum'un Palandöken İlçesi Kiremitliktepe'de yaptırılan Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kuleleri, 2014 yılında çökmüştü. Tesisin 94 milyon liraya mal edildiği belirtilmişti. 2010 yılının sonlarında tamamlanarak 7 Ocak 2011 tarihinde hizmete açılan atlama kulelerinde 15 Temmuz 2014 tarihinde meydana gelen heyelan sonucunda çökme yaşanmıştı...” şeklinde iddialar ileri sürülmüştür. Ancak haber kaynağında ve verilerde herhangi bir dayanak olmadığı gibi, dayanaktan yoksun iddialarla tamamen gönüllü şekilde sürdürülen faaliyetin üzerine gölge düşürülmekte ve kamuoyu yanlı bir şekilde yönlendirilmeye çalışılmıştır.

            https://www.dokuz8haber.net/kahramanmarasta-toki-adina-enkaz-kaldiran-daha-once-kamudan-pek-cok-ihale-alan-taseron-sirketin-palandokende-yaptigi-kayak-pisti-cokmustu internet sitesinde 24.02.2023 tarihinde yayınlanan “TOKİ sabıkalı şirkete enkaz kaldırtıyor: Palandöken'de yaptığı kayak pisti çökmüştü” başlıklı haberde TOKİ’nin Kahramanmaraş’ta enkaz kaldırma işini firmamıza ihale ettiği, firmamızın inşa ettiği kayak pistlerinin çökmesiyle tanındığı, ülkemizde 10 ilin etkilenmesine sebep olan deprem felaketlerinin ikinci günü firmamızın enkaz kaldırma işine başladığı, firmamızın isminin kamu ihaleleri ve skandallarla duyuran bir şirket olduğunun iddia edildiği, Sağlık Bakanlığı’nın 470 milyon TL’lik hastane yapım ihalesini alan şirketin yönetim kurulu başkanının AKP ile yakın ilişkisi bulunduğu, Türkiye’de, “Helal Turizm Sertifikası” alan ilk otel olan Antalya Adenya Otel’in de sahibi olan Ahmet Sarıdağ’ın şirketi Sarıdağlar İnşaat’a 2012-2022 döneminde kamudan ihale yağdığı iddia edilmişse de bu iddiaların kabulü mümkün değildir.

Sarıdağlar İnşaat ve Ticaret A.Ş. üzerinde kalan tüm ihaleler ve üstlendiği tüm projeler için bilime ve fen ve sanat kurallarına uygun projeler hazırlamakta ve projelerini bu doğrultuda uygulamaktadır. Sarıdağlar İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından üstlenilen tüm işler kanuna, ihale belgelerine ve fen ve sanat kurallarına uygun olarak tamamlamıştır.

İddia edilenin aksine firmamız deprem felaketlerinin ilk gününden beri, deprem enkaz kaldırma faaliyetlerini tamamen gönüllü olarak, Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, AFAD, Kızılay gibi kurumlar ile tamamen iş birliği içinde, hiçbir karşılık gütmeksizin gerçekleştirmektedir. Firmamızın salt gönüllülük esası ile gerçekleştirdiği ve kamu menfaati odaklı olarak sürdürdüğü enkaz kaldırma faaliyetini firmamızın ve/veya firmamız yönetim kurulu başkanının ticari faaliyetleri ile irtibatlandırmaya çalışmak ve hatta kötülemeye çalışmak firmamızın kişilik haklarını ve ticari itibarını zedelemektedir. Kaldı ki, haber metninde firmamız ile yahut firmamız yönetim kurulu başkanı ile ilgili paylaşılan bilgilerin herhangi bir doğruluğu bulunmadığı gibi, haber bağlamı ile haberde yer verilen asılsız iddiaların hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Kamuoyunda dayanışma ve iyileşme mesajı verilmesi gereken şu günlerde bu şekilde manipülasyon yaratan haberlerde kamuoyunun hiçbir menfaati bulunmamaktadır. Toplumumuzda bulunan herkes ve ticari hayattaki faaliyetini sürdüren tüm aktörler gibi, Sarıdağlar İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve bünyesinde bulunan tüm personel ülkemizi derinden yaralayan deprem felaketleri nedeniyle oluşan zararın giderilmesi için yahut kamunun ihtiyaç duyduğu her an, en başından beri sürdürdüğü gönüllü faaliyetlerini katkı sunabileceği her alanda kamuya sunmaya devam edecektir. Bu bağlamda bahsi geçen ifadelerin dayanağının olması ve bu şekilde haber yapılması gerekmektedir.” olup

Yukarıda açıklanan sebeplerle, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına; ilgili içeriğin (https://www.dokuz8haber.net/kahramanmarasta-toki-adina-enkaz-kaldiran-daha-once-kamudan-pek-cok-ihale-alan-taseron-sirketin-palandokende-yaptigi-kayak-pisti-cokmustu) yayından çıkarılmasını, haberdeki hataların giderilmesini, gerekli düzeltmelerin hem internet sayfasında hem gazetede yapılmasını ve düzeltme metninin yayınlanmasını, aksi halde yasal yollara başvurulacağını ihtaren bildiririz.