Antalya’daki Limak Lara Hotel Deluxe oteline rezervasyonunu bir İngiliz internet sitesi üzerinden yapan Türk vatandaşının, 120 euro “Milliyet Farkı” ücreti ödemek zorunda kalması sosyal medyada gündem oldu.

Olay gündem olunca Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçmiş ve otelden resmi savunma isterken, denetim için kontrolör görevlendirilmişti.

ŞİRKET ‘ÖZÜR’ DİLEMİŞTİ

Limak International Hotels & Resorts da konuya dair bir açıklama yayınlamış, ‘milliyet farkı” ifadesi nedeniyle özür dilemişti. Otel açıklamasında “Amacını aşan bu ifadenin dikkatsizlik nedeniyle ve hassasiyetler öngörülemeden kullanılması hepimizi üzmüştür” ifadesi yer aldı.

Şirket açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:

“Habere konu olan yanıltıcı rezervasyon 14 Nisan 2024 tarihinde İngiltere üzerinden bir web sitesinden Türkiye’den iki kişi adına yapılmıştır. Misafirlerimiz otele geldiklerinde bir kişinin Romanya vatandaşı olduğu, rezervasyonun Türkiye’den yapılmış gibi gösterildiği, yanlış bilgi beyan edildiği anlaşılmıştır. Bunun üzerine fiyat farkı oluştuğu misafirlerimize aktarılmıştır. Bölgesel ve dönemsel kampanyalar nedeniyle bu tür fiyat farklılıkları oluşabilmektedir. Konu bu nedenle ortaya çıkan fiyat farkı iken tutarın ‘milliyet farklı’ olarak yansıtılması olayın kapsamını değiştirmiştir. Yanlış anlaşılan ifade nedeniyle en içten özürlerimizi tekrarlıyoruz, konuyu kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

BAKAN ERSOY CEZAYI AÇIKLADI

Bakanlığın incelemesinin sonucunu ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıkladı. Bakan Ersoy otele 54 bin 694 TL ceza kesildiğini duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konu ile ilgili denetimlerin tamamlandığını duyurdu. Bakan Ersoy, “Misafir rezervasyonun tesis tarafından konfirme edildikten sonra ‘milliyet farkı’ şeklinde haksız bir gerekçe ile 120 euro ücret farkı alınması nedeniyle firmaya 54 bin 694 lira idari para cezası verildi” ifadesini kullandı. Ersoy, otel tarafından alınan ücret farkının müşteriye iade edildiğini duyurdu.