Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba köyünde yaşayan yurttaşlar, deprem sonrası barınama sorunu yaşıyor. Depremde 6 akrabasını yitiren bir yurttaş, kefen bulamadıklarını dile getirerek, “Bacımı battaniyeyle gömdük. Şehit diye gömdük, su geçmedi ellerine” dedi. Ailesini Antalya’ya gönderdiğini söyleyen Abdullah Polat ise “Çadıra ihtiyacımız var. AFAD’a gidiyoruz, çadır bulamıyoruz. Kaymakamlığa gittik, hâlâ yok bir şey” dedi.

10 ilde büyük yıkıma ve çok sayıda can kayısına neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden 17 gün geçti. Ancak Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi bağlı Şekeroba köyünde yaşayan yurttaşlar, hâlâ barınma yaşıyor. Artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen Şekerobalıların temel talebini çadır oluşturuyor.

“BACIMI BATTANİYEYLE GÖMDÜK”

Depremde 6 yakının kaybeden bir yurttaş, “Çok kötü yani. Çocuklar perişan. Allah yardım eylesin. Allah bir daha göstermesin. Ne diyeyim ki? 6 tane şehidimiz var. İlk gün çıkarttılar. Bacımı, eniştemi, kardeşlerimi çıkarttılar. Kardeşimin oğlunu Maraş’tan çıkarttılar, onları gömdüler” dedi. Yurttaş, “Kefen problemi yaşanıyor mu” sorusuna, “Kaynanamı yıkadık, kefenledik. Bacımı battaniyeyle gömdük. Şehit diye gömdük, su geçmedi ellerine” yanıtını verdi. 25 yaşında hasta bir çocuğu olduğunu belirten yurttaş, “Benim bir mağdurum var, 25 yaşında, çadırın içinde. Hasta içeride. Bir ibret yani” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un Şekeroba köyünde ziyaret ettiği depremzede Abdullah Polat ise ailesini Antalya’ya gönderdiğini belirterek çadır istediklerini söyledi. Polat, deprem sonrası yaşadıkları durumu şu sözlerle açıkladı:

“ÇADIRA İHTİYACIMIZ VAR. AFAD’A GİDİYORUZ, ÇADIR BULAMIYORUZ”

“Çadıra ihtiyacımız var. AFAD’a gidiyoruz, çadır bulamıyoruz. Kaymakamlığa gittik, hâlâ yok bir şey. Bir de mallarım (hayvanlar) yemsiz. Burada yaşıyorum. ‘Çadır gelirse göndeririz’ dediler, yok bir şey. 3-4 gündür burada yaşıyoruz. Başka yerde yaşıyorduk, bir çadırda 10-15 kişi yaşıyorduk. Ailemi Antalya’ya gönderdim.”