Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kurulan semt pazarında 10 yıldır kuru soğan, patates ve sarımsak satan Adem Doğmuş, artan maliyetler sebebiyle her üründe olduğu gibi kuru soğan fiyatlarında da artış olduğunu ifade etti.

"TANE İLE ALIYORLAR"

Semt pazarında soğan satan Adem Doğmuş şunları söyledi:

"Soğanı Osmaniye ilimizden alıyoruz. Bize hal komisyoncu 17-17,5 TL yazıyor. Hamallık veriyoruz 100 lira, hamal parası. Nakliyesi var, mazotumuz biraz yüksek, pahalı. O yüzden 2-3 lira karıyla satıyoruz. Bizim burada hiçbir günahımız suçumuz yok. Doğuda veya başka yerlerde soğan 20 TL’ye, 30 TL ‘ye satabilirler ben onu bilmem ama bizim satışımız öyle, yapacak bir şey yok. Allah ne derse o. Bundan sonra da ne olur bilmiyorum. 1 kilogram muz da 20 lira. Mazotun düşmesi lazım bu ürünlerin düşmesi için. Müşteriler yarım kilogram alıyor, 1kilogram alamıyor. Tane ile alıyorlar, büyük soğanları alamıyorlar niye dersen çok çekiyor.

"KURU SOĞAN BAL OLDU"

Bir ekmek zaten 5 lira vatandaş ne yapsın? Alınan belli satılan belli, yiyemiyor millet. Oruç tutuyorum ağzımız oruç şu anda niyetliyim ben ama akşam ne yiyeceğim diye düşünüyor muyum düşünüyorum. Belki ben satıyorum soğanı, belki ucuza yiyebilirim ama muzu da 20 liraya aldık az önce. Portakalın kilosu 15 lira. Kuru soğana fakir muhtaç oldu yani gerçekten kuru soğan bal oldu, acı soğan bal oldu derler doğru yani. Söyleyecek söz yok ne bileyim."

"YEMEĞE SOĞAN DOĞRAYAMIYORUZ"

Pazara alışveriş yapmaya gelen Hayriye Avlar, "Şubat’ta alacaksın kıskayı tarlalara dikeceksin, Temmuz’da da çekeceksin getirip dolduracaksın kasalara, onu da kışın yiyeceksin. Pazara gelmeyeceksin bunlarda böyle kalacak" diye konuştu.

Alışverişe gelen bir vatandaş ise, "Vallahi yemeğe soğan doğrayamıyoruz, 20 liraya soğan olur mu" dedi.