Samandağ ilçesine bağlı Sutaşı mahallesindeki evi depremde zarar gören depremzede, “Gelen arkadaş dışarıdan baktı, ağır hasar verip gitti. Yıkıldıktan sonraki süreci biz merak ediyoruz. Biz bu inşaatı mı kuracağız, devlet mi yapacak? Yani hiçbir kurumdan hiçbir yerden bir bilgi gelmedi ki bize… Çadırı zor tedarik ettik. Çadırı tedarik ettik bu sefer evi tedarik edemeyeceğiz. Bu evi yapana kadar canımız çıktı, ondan sonra bir can daha mı çıkaracağız ev yapmak için? Çok merak ediyorum. Ömrümüz gitti yani, çok emek verdik bunun için” dedi.

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Sutaşı mahallesindeki evine ağır hasarlı raporu verilen depremzede hiçbir yetkilinin kendilerine bundan sonraki süreçle ilgili vermediğini belirterek belirsizlikten yakındı. İki çadırda 4 aile yaşamaya çalıştıklarını anlatan depremzede şunları söyledi:

“BİZİM EV AĞIR HASAR VERİLDİ, YIKILDIKTAN SONRAKİ SÜRECİ MERAK EDİYORUZ”

Gelen arkadaş dışarıdan baktı. Hiç içeriye falan uğramadan etrafında bir tur atarak ağır hasar verip gitti. Ondan sonra mesela soruyoruz, ‘Bundan sonraki süreç ne olacak?’ Arkadaş, ‘bilmiyorum’ deyip bırakıp gitti. Biz de çok merak ediyoruz yani, bizim ev ağır hasar verildi. Yıkıldıktan sonraki süreci biz merak ediyoruz. Hiçbir bilgilendirme verilmedi. Biz bu inşaatı mı kuracağız, devlet mi yapacak? Yani hiçbir kurumdan hiçbir yerden bir bilgi gelmedi ki bize… Biz çok merak ediyoruz. 3 katlı ev. Hala çadırdayız. Bu hayat böyle devam eder mi çadır hayatı? 2 çadırda 16 kişi kalıyoruz, 4 aileyiz.

“ARTIK ERZAK DEĞİL DE HİJYENE ÇOK İHTİYAÇ DUYUYORUZ”

Su sıkıntısı, hijyen sıkıntısı çekiyoruz. Lavabo, temizlik bazen oluyor. Deterjan, sabun, şampuan özellikle… Kıyafetleri yıkamak için baya bulamıyoruz. Temin edemiyoruz. Gelen yardımlar sürekli erzak oluyor. Artık erzak değil de hijyene çok ihtiyaç duyuyoruz.

“ÇOK SIKINTI YAŞIYORUZ”

Sutaşı mahallesi baya terk edilmiş sanki… Şurada gördüğünüz gibi baya hasarlı evler var. Yukarıda aynı şekilde evler yıkılmış, ailelerini kaybetmiş insanlar var. Onlara hiç yanına sanırım ne bir yardım ne yetkili uğradığını gördüm. Yani çok sıkıntı yaşıyoruz. İnşallah bu durumlar çözülür, temennimiz bu. Yetkililere sesleneceğimiz tek şey, inşallah bu durumu en kısa sürede çözerler. Umudumuz budur. Bu ağır hasarlı evlerin akıbeti ne olacak onu çok merak ediyoruz. Bir bilgilendirme olursa çok sevineceğiz. Onu bekliyoruz.

“13 GÜN BOYUNCA SERADA KALDIK”

13 gün boyunca serada kaldık. Hatta 16 kişi değildik yaklaşık 25 kişi kalıyorduk. Ondan sonra kendi imkanlarımızla birer sera ekstradan yaparak ayrıldık. Kimisi 16 kişi kaldı kimisi 9 kişi kaldı. Öyle 4-5 tane serada kaldık. Bir de evden aşağıdaki tarlalarda kaldık. Çadırı zor tedarik ettik. Çadırı tedarik ettik bu sefer evi tedarik edemeyeceğiz. Onu bekliyoruz. Bu evi yapana kadar canımız çıktı ondan sonra bir can daha mı çıkaracağız ev yapmak için? Çok merak ediyorum. Ömrümüz gitti yani, çok emek verdik bunun için…”