Muğla'da katledilen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'ya "haksız tahrik" indirimi uygulanarak 23 yıl hapis cezası verilmesine tepkiler sürüyor. Mahkemenin kararı yarın İstanbul'da protesto edilecek.

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbetten indirime giderek 23 yıl hapis cezası verildi. Katilin tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verildi. Avcı, Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, yaktıktan sonra varille ormanlık alana attığını itiraf etmişti.

Kadınlar Birlikte platformunun yaptığı çağrıda, "Pınar Gültekin davasındaki kararı kabul etmiyoruz. Cemal Metin Avcı'ya erkeklik indirimi kadın cinayetlerine teşviktir! Derhal karar bozulsun! 'Pınar Gültekin için #erkekadaletdeğilgerçekadalet!' demek için 21 Haziran Salı saat 19.30'da Kadıköy Eminönü iskelesi önündeyiz!" ifadelerini kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020'de Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin'i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Şüphe üzerine gözaltına alınan Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de deliller ortaya konunca bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, cansız bedenini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmiş ve tutuklanmıştı.