Kadınlardan İstanbul Valiliği'ne yasak yanıtı: "19 yıldır yürüyoruz, 20.yılda da Taksim'deyiz "

İstanbul’da kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 2003 yılından bu yana düzenledikleri Feminist Gece Yürüyüşü’nün 20’ncisine “Feminist bir dünya kurmadan bitmeyecek bu isyan” sloganıyla hazırlanıyor.

Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde düzenlenen ve geleneksel bir hale gelen yürüyüş öncesi İstanbul Valiliği yaptığı açıklamayla ilçede toplantı, yürüyüş ve açıklamaların yasaklandığını duyurdu. Valiliğin açıklamasına sosyal medya platformlarından yaptıkları açıklamalarla cevap veren kadınlar, “Her yıl tüm engellere rağmen 8 Mart’ta haklarımıza, hayatlarımıza, var oluşumuza, eşitliğe, emeğimize sahip çıkmak için feminist gece yürüyüşündeyiz. 19 yıldır yürüdük, 20. yılda da yürüyeceğiz” dedi. 

YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI 

Hazırlıklarını sürdüren kadınlar, yürüyüşe katılım çağrılarına devam ediyor. Feminist Gece Yürüyüşü Komite Örgütlemesi, günlerdir sosyal medya hesaplarından kadınlara çağrıda bulunurken, bugün “Feminist bir dünya için isyandayız” yazılı dev pankart vapurlara asıldı. Kadınlar, yaptıkları paylaşımda şu ifadelerde bulundu: “Bu yıl bir kez daha İstanbul Boğazı’ndan sesleniyoruz. Biz buradayız, her yerdeyiz! Bu şehir, sokaklar, meydanlar bizim! 20. Feminist Gece Yürüyüşü’ne haydi sen de gel!”