HABER MERKEZİ

Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm yurtta alanları doldurdu. Şiddete ve baskılara karşı mücadelenin süreceğini vurgulayan kadınlar, "Dünyayı yerinden oynatacağız" dedi.

İSTANBUL

Taksim ve Beyoğlu civarında yoğun önlem alan polis pek çok sokak ve caddeyi bariyerlerle kapattı, kadınların geçişine izin vermiyor. Firuzağa, Tel Sokak ve pek çok noktada bir araya gelen kadınlar şarkılar söylüyor, sloganlar atıyor.

eskisehir foto

İSTANBUL'DA TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN KADINLAR YÜRÜYOR

Tüm engellemelere rağmen Cihangir sokaklarında yürüyüşlerini sürdüren kadınlar, "Feminist bir dünya kurmadan bitmeyecek bu isyan" pankartı taşıyor.

İstanbul'un farklı noktalarında kadınlar yürüyüş halinde.

ANKARA

Ankara'da 16'ncı 8 Mart Feminist Yürüyüşü'ne "Kadınız Öfkeliyiz" grubu 'transfobik söylemleri' olduğu iddia edilerek alana girişleri diğer eylemciler tarafından engellendi.

İZMİR

"Eşit, özgür, sömürüsüz bir dünya için isyandayız" İzmir'de Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan kadınların eylemi yağmur altında devam ediyor.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de Espark önünde bir araya gelen kadınları engellemeye çalışan polis, bölgeyi bariyerlerle kapattı. Kadınlar el konulmak isteyenen pankartlarını geri aldı. LGBTİ+'leri aramak isteyen erkek polislere izin verilmedi. Yaklaşık 1200 kişi yürüyüşe geçti.

GAZİANTEP

Gaziantep'te kadınlar 8 Mart eylemi için Kırkayak Parkı'nda toplandı. Kırkayak Parkı'ndan Demokrasi Meydanı'na kadar yürüyüş yapılacak.

BURSA

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Bursa'nın Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi'nden kadınlar "Asla Pes Etme" diyerek yürüyüş düzenledi. Nilüfer Kent Konseyi önünde toplanan kadınlar, yağmurlu ve kapalı bir havaya rağmen Agora Çarşısı'na kadar yürüdü. Nilüfer'de başlayan ve Agora pazar yerine kadar devam eden kadınların 8 Mart yürüyüşüne "Barış Kadın Bandosu" da eşlik etti.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kadınlar, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen 8 Mart mitinginde buluştu. Dicle Amed Kadın Platformu öncülüğünde düzenlenen miting alanına kadınlar, 3 ayrı arama noktasından geçerek alındı.

VAN

Van’da, Tevgara Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi tarafından “Dem, dema Azadiya Jinan e” sloganıyla Musa Anter Parkı’nda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi coşkuyla başladı. Kentin birçok noktasından gelen kadınlar, alana kurulan 4 arama noktasından geçerek girdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, Van'daki 8 Mart mitinginde konuştu. Buldan, bu yıl 8 Mart'ı Deniz Poyraz'a ve Garibe Gezer'e adadıklarını söyledi.

ANTALYA

Antalya'da Attalos Heykeline doğru yürümek isteyen kadınlara polis müdahalesi Gaz sıktıktan sonra kitleye müdahale eden polis aralarında BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol'unda bulunduğu 8 kadını gözaltına aldı.

ŞIRNAK

BAKAN YANIK'TAN YASAĞA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadınlara Taksim'in yasaklanmasına ilişkin konuştu: "Konu kadınların 8 Mart'ı kutlamasıyla ilgili değil Taksim ile ilgili"

ADANA

Adana'da 8 Mart kutlamak isteyenler kadınların yürüyüşüne izin verilmedi, marş ve sloganlarla direnen kadınlar açıklamayı 5 Ocak Meydanı'nda yaptı.

BARTIN

Bartın Kadın Platformunun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, basın açıklaması gerçekleştirdi.