Söğütlük Doğal Kalsın Platformu üyeleri, bugün Kent Ormanı önünde basın açıklaması yaparak, mahkeme kararının derhal uygulanarak çalışmaların durdurulmasını istedi. Platform üyeleri, Söğütlük’teki çalışmaların kaçak yapıldığı gerekçesiyle ilgili kurumları göreve çağırdı.

Kent Konseyi Söğütlük Doğal Kalsın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Mertcan Yalçın, şunları söyledi:

"Savurganca harcanan paralar, boşa giden emekler, telafisi mümkün olmayan zararlar yaşandı bu süreçte. Oysa doğal yaşamın savunucuları olarak bizler ‘Söğütlük doğal kalsın’ dedik. Söğütlük taşkın sahasıdır. Karaağaç, Meriç, Arda ve Tunca nehirlerinin bulunduğu alan kentimizin göz bebeğidir. ‘Düzenlenirken çok dikkatli olunmalı’ dedik. Burada yaşadıklarımızı ağaçlar yazsaydı belki de Söğütlük’teki ağaçların kağıt olması gerekirdi. ‘Bu kadar anının yaşandığı yeri yok etmeyin’ dedik. Millet bahçeleri mevzuatında ‘Betonların yığıldığı bölgelerde yaşam alanları, sosyalleşme sahaları için millet bahçeleri oluşturulur’ diye yazıyor. Burası zaten doğal şekilde oluşmuş bir ormandır. ‘Tam tersine siz burayı betonlaştırıyorsunuz’ dedik.

"MÜCADELEYİ SONSUZA DEK SÜRDÜRECEĞİZ"

Bizlerin talebi; mahkemenin verdiği karara hemen uyularak millet bahçesi projesinin derhal durdurulması, çalışmaların durup durmadığının ve alanda yaşanan tahribatın Edirne Belediyesi tarafından tutanakla tespit edilmesi, imar planı ile ruhsat olmadan alanda yapılan imar kanununa aykırı faaliyetlerle ilgili olarak yine belediye tarafından tespit yapılması ve yapılan tespitlere göre ilgililer hakkında idari para cezası uygulanması ile suç duyurusunda bulunulmasıdır. Edirne Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu'ndaki avukatların hukuki mücadelesi ve Söğütlük Doğal Kalsın Platformu'ndaki kentlilerin kamuoyu baskısı sonucunda kazanılan bu mücadelenin bundan sonra da tüm paydaşlar olarak sonuna kadar takipçisi olacak ve Söğütlük tekrar doğal bir yer haline gelene kadar bu mücadeleyi sonsuza dek sürdüreceğiz.”