GÜNDEM

İYİ Partili Oral, Kılıçdaroğlu'ndan özür dileyecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Alevi kimliği Sünniler için endişe" ifadesinden dolayı özür dilemek için kendisinden randevu isteyen İYİ Partili İbrahim Halil Oral'ı yarın parti genel merkezinde kabul edecek.

Abone Ol

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, "Alevi kimliği Sünniler için endişe" ifadesi nedeniyle CHP liderinden ve halktan özür diledi.

İYİ Parti, Oral'ı parti disiplin kuruluna sevk etti. İYİ Parti lideri Meral Akşener de "Bizlerin yapmasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ve Alevilerden özür diliyorum" sözleriyleözür dilemişti.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın paylaştığı Twitter mesajına göre, Kemal Kılıçdaroğlu özrünü yüz yüze iletmek için kendisinden randevu isteyen Halil İbrahim Oral'ı yarın parti genel merkezinde kabul edecek.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">CHP lideri Kılıçdaroğlu, özür dilemek için kendisinden randevu isteyen İyi Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral’ı yarın parti genel merkezinde kabul edecek.</p>&mdash; İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) <a href="https://twitter.com/ismailsaymaz/status/1534881377417584640?ref_src=twsrc%5Etfw">June 9, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>