İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Aksaraylıların 20 yıldır hükümete çuval çuval oy verdiğini, ancak kente yatırım yapılmadığını belirterek  “Feryadımı, sesimi dağlar taşlar duydu ama hizmet etme noktasında varlıklarıyla yoklukları belli olmayan Aksaray milletvekilleri ve Aksaray’ı çantada keklik gören AK Parti hükümeti Aksaray’ı görmezden geldiler...Hala yapacağız edeceğiz. Bir söz var 'Demir tava geldi kömür tükendi, akıl başa geldi ömür tükendi'. AK Parti’nin siyasi ömrü tükendi. Bu saatten sonra geri kalan 5-6 ayda hangisini yapacaksınız" dedi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, İl Başkanı Şevki Koçak ve Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz ile partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Erel, şunları söyledi:

"AKSARAY'A BİR ÖZÜR BORCUNUZ VAR"

"Genel seçimlerin üzerinden dört buçuk sene geçti. Dört buçuk senelik süre zarfında ben Aksaray milletvekili olarak Aksaray’ın sorunlarını dile getirmekten tabiri caizse dilimde tüy bitti.  Feryadımı, sesimi dağlar taşlar duydu ama Aksaray’a hizmet etme noktasında varlıklarıyla yoklukları belli olmayan Aksaray milletvekilleri ve Aksaray’ı çantada keklik gören AK Parti hükümeti ve AK Parti hükümetine hizmet eden bürokratlar Aksaray’ı görmezden geldiler. Geçen Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında sayın bakanın gözünün içine baka baka 'Aksaray’a bir özür borcunuz var, demir yolu sözünüz var, Ortaköy- Aksaray yolunun yapılması sözünüz var, havaalanı sözünüz var, nerede bu sözleriniz' dediğimde sekiz kelimelik bir cevapları olmuş. 'İhale yapıldı, yapılacak'. 20 yıldır iktidardasınız 20 yıldır memleketi yönetiyorsunuz. Aksaray AK Parti’ye olmayan vagonlar dolusu oy verdi. Aksaray AK Parti’ye oy vermekten başka belediye başkanı vermekten başka il genel meclisi, belediye meclis üyeleri vermekten başka, çuval çuval oy vermekten başka ne yaptı da siz Aksaray’a bunu yapmıyorsunuz?

"AKSARAY’IN HANGİ SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUNUZ?"

Sayın AK Parti milletvekili, sosyal medyada ve basında takip ettiğimiz kadarıyla, 'Ulaştırma bakanıyla yaptığımız görüşme çok olumlu geçti' diyor. Sonuç ne? Görüştünüz de ne konuştunuz? Çay kahve içtik, çoluk çocuk iyi dedik de Aksaray’ın hangi sorununu çözüme kavuşturdunuz? Somut olarak Aksaray’ın şu sorunu şu şekilde çözülecek dediğiniz ne var?  20 yıl oldu Aksaray AK Parti ile idare ediliyor. 20 yıldır verdiğiniz sözlerin hiç olmazsa bir tanesini yapında biz de diyelim ki 20 yılda ancak söz verdikleri 100 kilometre bile olmayan bir demir yolunu yaptı veya ona gücü yetmedi de 30 kilometre olan Ortaköy- Aksaray bölünmüş yolunu yaptı.

"KONYA ANA JET ÜSSÜNÜN YEDEĞİ AKSARAY OLSUN"

Aksaray’ın öz kaynaklarıyla 75. Yıl Havaalanı’nı yaptık deyin. Hadi onu yapmadınız, bir araştırın, benim araştırdığım kadarıyla Konya’da bulunan ana jet üssünün bir yedeği olması gerekiyor. Sayın Savunma Bakanı Hulusi Akar beye gittim dedim ki; 'Sayın bakanım bakınız Konya Aksaray arası 140 kilometre ve sizin orada bulunan ana jet üssüne bir yedeği lazım. Aksaray’da şu anda kamulaştırılması yapılmış pistin ham pisti atılmış ince pistine gerek duyulan yüzde 75’i tamamlanmamış bir havaalanımız var gelin burayı askeri havaalanı olarak ana jet üssü yedeği yapın ve burası Bandırma gibi Merzifon gibi sivil hava uçuşlarına da açık olsun. Aksaraylı hemşehrilerimiz bundan faydalansın'. Sayın bakan not alıyor başka bir şey yapmıyor. Nerede iktidar milletvekilleri? Hiç sormuyor mu Aksaraylı hemşehrilerimiz, 'kardeşim siz Ankara’da ne yapıyorsunuz hangi sorunu, problemi takip ediyorsunuz, vatandaşın problemine bakmıyorsunuz, derdiyle ilgilenmiyorsunuz'. Devlet eliyle Aksaray’a özel yapılan ne var? Üniversite var diyeceksiniz üniversite Hakkari’de, Bayburt’ta da var. Bölünmüş yol var diyecekseniz bölünmüş yol diğer illerin ilçeleriyle birlikte var Aksaray’ın hangi ilçesiyle arasında bölünmüş yol var? Bir milyon turist giden Ihlara vadisine giden Kireçlik yolunda ölümlü kazalar meydana geliyor.

"NEREDE BU AKSARAY’IN VEKİLLERİ?"

Aksaray bunu hak ediyor mu? Nerede bu Aksaray’ın vekilleri? Bir sorsunlar hemşehrim biz size oy verdik de bundan sonra size nasıl oy vereceğiz ne yaptınız? Biz sizin heybenizi doldurduk da siz vatandaşın, Aksaray’ın heybesine ne koydunuz? Sormayacak mı Aksaraylı vatandaş. Hala yapacağız edeceğiz. Bir söz var, 'Demir tava geldi kömür tükendi, akıl başa geldi ömür tükendi'. AK Parti’nin siyasi ömrü tükendi. Bu saatten sonra geri kalan 5-6 ayda hangisini yapacaksınız?"