Haber: Meltem Erdinç


Pazar akşamı Aksaray’da kaldıkları Aksaray KYK yurduna gitmek isteyen öğrencilerden 20 yaşındaki Mine Nur Uysal araba çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Aksaraylı CHP Parti Meclisi Üyesi Al, Abbas Ertürk kazada hayatını kaybeden Mine Nur Uysal için üzüntülerini dile getirirken kaza sonrası KYK Yurt Müdürü’nün tavrıyla ilgili de acilen yaptırım uygulanması gerektiğine dikkat çekti.


BU YAŞANAN İLK KAZA DEĞİL


Ertürk açıklamalarının başında hayatını kaybeden öğrencinin ailesine sabır dilerken bunun yaşanan ilk kaza olmadığını söyledi; “Aksaray Üniversitesinde Tarih bölümünde okuyan genç kardeşimiz Mine nur Uysal’ı elim bir trafik kazasında kaybettik. Öncelikle genç kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. O bizim misafirimizdi ailesi tarafından Aksaray’a gönderilmişti O’na sahip çıkamadığımız, hayatına sahip çıkamadığımız için de ailesinden ve öğrenci arkadaşlarımdan bir Aksaraylı olarak özür diliyorum. Bu Aksaray’da olan ilk kaza değil, üniversite öğrencilerimizin anlattığına bakarsak trafik ışıkları yok, yaya geçidi yok, kasis yok, belediyenin yapması gereken aydınlatma yeteri kadar yok ve genç kızlarımızın bulunduğu bu alan karanlık izbe Bir alan gibi.”


YURT YETKİLİLERİ AHLAK ZABITALIĞINA BÜRÜNMÜŞ


Olay sonrası öğrenci arkadaşları için üzüntüleri devam eden ve yaşanan olayın şokunu atlatamamış öğrencilere yurt müdürünün hadsiz tavırlarının çok daha vahim olduğunu söyleyen Ertürk; “Bundan daha vahim olan, henüz üniversite öğrencilerimiz arkadaşlarının acısını yaşarken olay çok tazeyken yurt müdürünün olay yerine giderek söylediği iddia edilen sözler yaşanan olaydan daha vahim. Eğer bu iddialar doğruysa o yurt müdürü ağzında sakızla olay yerine gidip, hadsiz bir şekilde öğrencilerimize ‘bu saatte niye buradaydınız?’, ‘dışarıya çıktınız, yolun o tarafına niye geçtiniz, siz dışarıda dolaştığınız için bu erkekler de burada arabayla dolaşıyor’ şeklinde çok çirkin laflar söylediği iddia ediliyor. Bu konuda ilimizin valisinden derhal bir açıklama bekliyorum. Bu konu derhal çözümlenmelidir. Oradaki öğrencilerimizin barınma, beslenme ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılaması gereken yurt yetkilileri bir ahlak zabıtalığına soyunup, bir ahlak bekçisi gibi gençlerimizin özel hayatını sorgulayamaz!” 


VALİNİN AÇIKLAMALARI YETERLİ DEĞİL


CHP PM Üyesi Ali Abbas Ertürk iddiaların doğru olması durumunda soruşturma açılmasının yeterli olmadığını acilen yaptırım uygulanması gerektiğini de sözlerine ekledi; “Bu iddialar doğruysa bunu söyleyenin de buna müsaade edenin de yakasından elimizi hiç çekmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Sayın valimizin idari soruşturma başlatılmıştır açıklaması yetmez, bu soruşturmanın derhal sonuçlandırılıp, sonuçlar ve yaptırımlar kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Orada yeni kazalar olmaması için önlemler acilen alınmalıdır ve orada gençlerimizin konuşmasını, görüntü alan basın mensuplarını engellemek yerine yetkililer bu sorunu çözmelidir.”


ÖĞRENCİLERLE CEP TELEFONUNU PAYLAŞTI


Açıklamasının son kısmında CHP Genel Merkezi olarak konuyu yakinen takip ettiklerini söyleyen Ertürk, öğrencilerle cep telefonu numarasını paylaşarak kendisini aramalarını söyledi; “Üniversiteli genç kardeşlerimize seslenmiyorum, sizin haklı talepleriniz başımızın tacıdır. Onları yerine getirmek de boynumuzun borcudur. Bu talepleri yerine getirdiğimiz için herhangi bir baskıya maruz kalırsanız herhangi bir mobbing uygulanırsa ve hakkınızda dava açacağız isimleri topluyoruz tehditleri devam ederse sizlere Ali Abiniz olarak cep telefonumu paylaşıyorum. Herhangi bir sorununuz sıkıntınız olursa, sizlerin yanınızdayız, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi olarak da konuyu yakinen takip ediyoruz.”