Haber: Murat Mutlu

İYİ Parti Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Hatay’ın ve depremzedelerin sorununu meclis gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak TBMM Başkanlığı’nı eleştirerek sözlerine başlayan İYİ Parti Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin, araştırma önergeleri üzerine söz alan milletvekillerine yönelik verilen 3 dakikalık sürenin yetersiz olduğunu belirtti.

BİZİM DÖNEMİMİZDE 10 DAKİKA, ŞİMDİ İSE 3 DAKİKA!

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin, “Araştırma önergeleri üzerinde konuşmalar bizim dönemimizde 10 dakika idi. Şimdi ise 3 dakikaya düşmüş, bu 3 dakikada ne anlatabilirsek anlatacağız. Ancak Meclis Başkanlığı’ndan ricamız bütün milletvekillerini televizyon spikerleri gibi hızlı konuşma kursuna tabi tutsunlar ve bizde bu kabiliyetle burada dertlerimizi ifade edebilelim.” dedi.

FATURALAR SÜBVANSE EDİLSİN!

Hatay’da depremzedelerin sorunlarını gündeme getiren İYİ Parti Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin, “Maraş depremi diye anılan ama en büyük yıkımın olduğu Hatay’dan ve Antakya’dan bir kardeşiniz olarak karşınızda bulunuyorum. Elektrik önemli bir mesele ve vatandaşın bunu ödeyecek gücü yok. Hükümetimiz başta güzel bir tedbir alarak 6 Şubat’a kadar olan faturaların terkin edilmesini sağladı ancak şimdi taksitle de olsa yeniden fatura göndermeye başladı ve bundan sonra da aylık faturalar devam edecek. Bu sübvanse edilmeli. Yani vatandaşın fatura ödeyecek, elektrik ödeyecek hali yok. Ve ben olacağı iktidar partisi milletvekillerine ifade edeyim, ödemeyecek ve ödeyemeyecek.” dedi.

HATAY’DA DİSİPLİNSİZLİK VE DAĞINIKLIK SÖZ KONUSUDUR!

Hatay’ın derdinin sadece fatura ile sınırlı kalmadığını belirten İYİ Parti Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin, “Sinek, haşere, böcek Hatay’ı bitirmiş. Vatandaşlar bir hal olmuş. Bununla ilgili mücadele yetkisi Büyükşehir’de olmasına rağmen, gücünün olmadığını belirtmiştir. Devlet anadır, devlet yeri geldiğinde babadır. Bu konuda hükümetin bir el atması ve vatandaşı bu dertten kurtarması Hatay’ı deprem şartları hariç daha da yaşanılabilir bir hale getirmesi zaruridir. Hiçbir iktidar ve hükümet vatandaşına zulmetmez, zulmetmekte istemez. Ancak bir disiplinsizlik ve dağınıklık söz konusudur.” diyerek sözlerini tamamladı.